Suportul de cod 64 bit devine obligatoriu pentru aplicaţiile Android până în august 2019

1.046 ori
<b>Suportul de cod 64 bit devine obligatoriu pentru aplicaţiile Android până în august 2019</b>Odată cu sosirea lui Android Lollipop în 2015 cei de la Google implementau suportul pentru aplicații 64-bit, iar acum la mai bine de 2 ani distanță marele G decide să facă suportul 64-bit obligatoriu. Ce înseamnă asta mai exact puteți afla

În 2015 Google implementa suportul pentru aplicaţii 64 bit odată cu sosirea lui Android Lollipop, iar acum trecem la nivelul următor. Dacă până acum era vorba de suport, pe viitor va fi obligatorie publicarea de aplicaţii 64 bit în Store.

Deocamdată sunt foarte multe aplicaţii 32 bit în magazinul Google, iar până în august 2019 marele G vrea facă obligatoriu suportul pentru cod 64 bit. Nu se va renunţa la 32 bit total, ci doar la exclusivitatea suportului pentru acest cod. Un alt deadline este august 2018, atunci când aplicaţiile noi vor trebui să fie axate pe limbajul de programare şi interfaţa specială a lui Oreo.

Nu e foarte clar ce va întâmpla cu aplicaţiile care nu oferă suport 64 bit, dar cert e că se va face curăţenie în Store. Acolo zac unele aplicaţii care nu au mai fost actualizate de ani buni. Totuşi mai sunt aproape 2 ani până se introduce noul sistem, iar dezvoltatorii au tot timpul să se alinieze. Cum toate telefoanele noi şi flagship-urile au procesor 64 bit, era de aşteptat că suportul pentru această tehnologie să devină obligatoiu.

La ora actuală peste 40% dintre terminalele cu Android care intră online au suport 64 bit, în vreme ce păstrează şi compatibilitatea 32 bit. Varianta nouă de cod înseamnă performanţă mai bună, extra regiştri şi instrucţiuni noi. În 2018 va fi adăugat şi un metadata de securitate peste APK pentru a verifica dacă a fost distribuit de Google Play, deci se va tăia practic pirateria cu APK-uri de pe site-uri că APKPure şi altele de gen.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×