Symbian S60 ruleaza acum pe Intel Atom

1.272 ori
<b>Symbian S60 ruleaza acum pe Intel Atom</b>Desi Symbian a fost creat initial pentru a rula pe telefoanele mobile, acest OS ar putea sosi in curand pe notebook-urile bazate pe procesoare Intel Atom. Platforma S60 a fost testata recent pe un astfel de terminal, dovedind ca lupta pe piata telefoniei...

Desi Symbian a fost creat initial pentru a rula pe telefoanele mobile, acest OS ar putea sosi in curand pe notebook-urile bazate pe procesoare Intel Atom. Platforma S60 a fost testata recent pe un astfel de terminal, dovedind ca lupta pe piata telefoniei mobile se da si la capitolul software.

Probabil va amintiti de dorinta celor de la Google ca OS-ul Android sa fie folosit pe netbook-uri, de vreme ce testele au aratat ca software-ul se comporta foarte bine si pe astfel de terminale. Trebuie remarcat totusi faptul ca Symbian nu are inca potentialul de a concura cu Windows, chiar si pe notebook-urile low-end, iar la urma urmei, laptopurile sunt facute sa ruleze OS-uri full si nu variantele lor mobile.

Pe de alta parte, e interesant sa vedem ca Symbian nu se limiteaza doar la chipseturile ARM si ca ruleaza si pe platforme Atom. Lee Williams, presedintele Symbian Foundation a declarat ca a fost impresionat de interactivitatea interfatei si de aplicatiile sale in timpul testelor pe un terminal dotat cu procesorul Intel mentionat anterior.

Avantajele principale al acestui OS? Viteza sa si consumul scazut de resurse...

[Via: Symbian-freak.com]

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×