T-Mobile G1, telefonul Android zis si HTC Dream a fost lansat!

Autor:  | Publicat în:  HTC 1.585 ori
<b>T-Mobile G1, telefonul Android zis si HTC Dream a fost lansat!</b>Dupa luni bune de teasere, experiente hands on si spy shot-uri cu primul telefon al celor de la Google, HTC Dream, smartphone-ul care ruleaza OS-ul Android a fost lansat. In cadrul webcastului urmarit pe site-ul oficial am facut cunostiinta cu oficialii...

Dupa luni bune de teasere, experiente hands on si spy shot-uri cu primul telefon al celor de la Google, HTC Dream, smartphone-ul care ruleaza OS-ul Android a fost lansat. In cadrul webcastului urmarit pe site-ul oficial am facut cunostiinta cu oficialii T-Mobile, Cole Brodman (CTO) si Christopher Schlaffer, dar si cu faimosul Andy Rubin, Google Senior Executive Director.

Pe scena a fost prezent si Peter Chow, de la HTC, care a vorbit despre Android si schimbarea pe care o produce acesta pe piata mobila. Apoi a fost momentul demo-ului handsetului G1, cu o trecere prin meniurile sale, o testare a functiilor de editare foto, drag and drop, a magazinului muzical Amazon si a aplicatiei de instant messaging.

T-Mobile G1

Google Maps si Street View au fost la posturi, iar lucrurile au devenit interesante atunci cand Cole Brodman a inceput sa ofere detaliile cele mai importante despre handset: pretul - 179 de dolari, felul in care acesta poate fi comandat - online, data de lansare - 22 octombrie. G1 va fi disponibil impreuna cu 2 abonamente T-Mobile, de 25, respectiv 35 de dolari. In Marea Britanie, terminalul va sosi la inceputul lunii noiembrie, in vreme ce restul pietelor vor face cunostiinta cu HTC Dream in 2009.

Am aflat si ca browserul telefonului Android este creat de catre aceeasi echipa responsabila cu faimosul Chrome, dar aceasta varianta este special conceputa pentru ecranele de mici dimensiuni. Handsetul va fi in prima faza blocat in reteaua T-Mobile si va sosi cu toate aplicatiile web Google pe care le cunoastem, in vreme ce printre specificatiile sale regasim si WiFi si numeroase codecuri audio, dar nici urma de Bluetooth stereo cu A2DP.

Suportul Microsoft Exchange nu este prezent deocamdata pe terminal, iar oficialii Google au afirmat ca asteapta ca developerii sa lanseze un soft de acest gen, integrabil pe handset. Momentele comice nu au lipsit, la un moment dat Sergey Brin, co fondator Google aruncandu-si telefonul G1 in sus si afirmand ca prima aplicatie instalata pe acesta a fost cea care masoara timpul scurs in vreme ce telefonul este aruncat in aer si pana la caderea sa inapoi. Astfel am descoperit ca G1 include si un accelerometru.

Odata ce tirul de intrebari al jurnalistilor s-a mai domolit, oficialii companiilor HTC, Google si T-Mobile au facut o poza de grup si s-au retras sa se "joace" cu handsetul G1. Vom reveni cat de curand si cu o prezentare video a evenimentului! Ramaneti pe Mobilissimo!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×