Țări Înfrățite prin lipsa de roaming: Spania și Portugalia elimină tarifele aberante

1.184 ori
<b>Țări Înfrățite prin lipsa de roaming: Spania și Portugalia elimină tarifele aberante</b>Spania și Portugalia sunt pe cale să devină un model de țări vecine, oficialii statelor manifestându-și recent dorința ca tarifele roaming să fie eliminate în cazul teritoriului învecinat. Având în vedere apropierea acestor țări, sunt...

Spania și Portugalia sunt pe cale să devină un model de țări vecine, oficialii statelor manifestându-și recent dorința ca tarifele roaming să fie eliminate în cazul teritoriului învecinat. Având în vedere apropierea acestor țări, sunt considerate inutile taxele suplimentare, dar rămâne de văzut ce parere vor avea autoritățile UE în această privință.

José Sócrates, prim ministrul Portugaliei și omologul său spaniol José Luis Rodríguez Zapatero vor avea o întrunire specială luna viitoare, încercând să transforme inițiativa menționată anterior în realitate. Ideal ar fi ca să se renunțe definitiv la tarifele de roaming între cele două țări, dar un pas în direcția bună ar fi și micsorarea lor, către un prag decent.

Dacă tendința este aceeași cu a răspândirii monedei europene, în 10 ani am putea avea convorbiri la aceleași tarife în toată Europa, fără probleme de roaming. Există și o propunere ca din 2013 să fie eliberată banda de 800 MHz, care ar putea fi folosită de o rețea wireless disponibilă în toată Europa, cu tarife identice pentru toate țările.

Deocamdată, aceste diferențe nu fac decât să alimenteze vânzările de telefoane dual SIM sau să crească numarul de abonați ai unor companii la care călatorii apelează pentru a putea purta convorbiri la prețuri mai "de-ale casei". Pe când o apropiere similară între România și Republica Moldova sau Ungaria?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×