Tegra 4i - primul procesor pentru telefoane și tablete de la NVIDIA cu LTE integrat

Autor:  | Publicat în:  NVIDIA 1.170 ori
<b>Tegra 4i - primul procesor pentru telefoane și tablete de la NVIDIA cu LTE integrat</b>Unul dintre criticile aduse NVIDIA în 2012 pe partea de CPU pentru telefoane și tablete Android era că Tegra 3 nu suportă LTE și rivalul Qualcomm aduce această facilitate pe procesoarele sale, totul pe un singur chip și asta ajută la economia...

Unul dintre criticile aduse NVIDIA în 2012 pe partea de CPU pentru telefoane și tablete Android era că Tegra 3 nu suportă LTE și rivalul Qualcomm aduce această facilitate pe procesoarele sale, totul pe un singur chip și asta ajută la economia acumulatorului, la o autonomie mai bună.

NVIDIA prezintă Tegra 4i și asta ar trebui să fie suficient spre a avea un CPU + GPU la nivelul concurenței. Au implementat 60 de nuclee pentru acceleratorul grafic, CPU quad-core pe ARM Cortex-A9 la 2.3 GHz + al cincilea nucleu pentru operațiile de rutină. A fost implementat un modem LTE NVIDIA i500 direct în procesor.

Declarațiile oficiale:

NVIDIA lansează pentru prima dată un procesor unic, integrat ce oferă toate funcțiile majore ale unui smartphone,” a declarat Phil Carmack, senior vice president Mobile Business, NVIDIA. „Telefoanele Tegra 4i vor furniza un nivel excepțional al puterii de procesare și al duratei de viață a bateriei.

Tegra 4i reprezintă cea mai recentă soluție SoC ce are la bază procesorul ARM Cortex-A9 și demonstrează capacitățile ARM și ale partenerilor noștri de a continua să influențeze performanța tehnologiei și de a noi experiențe captivante pentru utilizatori,” a spus Tom Cronk, executive vice president și general manager al diviziei de procesoare din cadrul ARM. „ARM și NVIDIA au colaborat pentru a optimiza procesorul Cortex-A9 pentru a livra performanță și eficiență în zone precum streamingul sau timpii de răspuns. Acesta este un exemplu al colaborării și inovației ce permite soluțiilor tehnologice ARM să fie lidere de piață de-a lungul a multor generații de soluții SoC.

Tegra 4i - primul procesor pentru telefoane și tablete de la NVIDIA cu LTE integrat

Tegra 4i pare să depășească semnificativ chipul LTE integrat și beneficiază, de asemenea, de un ‘modem-soft’ integrat care poate fi reprogramat pentru a suporta noi frecvențe și interfețe de transmisie – tehnologie care nu este disponibilă la alți furnizori de modemuri,” a declarat Stuart Robinson, director Handset Component Technologies Program la Strategy Analytics.

Câteva detalii legate de Tegra 4 și Tegra 4i:

 

Tegra 4

Tegra 4i
CPU Quad-Core

A15, plus un nucleu pentru optimizarea duratei de viață a bateriei

R4 A9, plus un nucleu pentru optimizarea duratei de viață a bateriei

Nuclee GPU Tegra 4

72

60

LTE

Opțional via NVIDIA i500

Nucleu integrat NVIDIA i500

Arhitectură de Procesare Foto

Da

Da

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×