Tehnologia Face ID este de vină pentru lansarea târzie a lui iPhone X și a stocurilor mici; va trebui simplificată

1.239 ori
<b>Tehnologia Face ID este de vină pentru lansarea târzie a lui iPhone X și a stocurilor mici; va trebui simplificată</b>Cu scopul de a grăbi finalizarea unităților iPhone X se pare că cei de la Apple au luat decizia de a simplifica controlul calității pentru senzorul Face ID. Asta înseamnă că sistemul nu va mai fi pe atât de precis precum se menționa inițial

În acest an pe 12 septembrie, Apple ne-a prezentat device-ul lor aniversar - iPhone X. Acesta este primul iPhone care s-a dezis de butonul Home și de scanner-ul de amprente Touch ID. În locul său a venit Face ID-ul, care utilizează recunoașterea facială pentru a debloca smartphone-ul și cică este mult mai sigură decât logarea cu amprentă. 

Se pare totuși că Apple a subestimat complexitatea procesului de producție a componentelor pentru Face ID. Așa că au decis să simplifice controlul calității. Cel mai problematic component este Dot Projectorul. Pentru a înțelege problema, iată cum lucrează acesta pe scurt.

Face ID

Flood iluminatorul transmite raze infraroșii pentru a detecta prezența unei fețe, după care acest Dot Projector reflectă 30.000 de puncte spre față, care apoi sunt analizate de smartphone pentru a recunoaște fața. Toată problema este că acest Dot projector e o combinație dintre un laser și o lentilă, care dacă sunt plasate măcar cu 1micron mai într-o parte (1 micron = 0,001mm), tot Face ID-ul nu va mai lucra la fel de exact. 

Tot mai mulți analiști de pe Wall Street au precizat că Apple a venit cu o soluție la această problemă. Le-a spus furnizorilor să reducă precizia senzorilor pentru a face procesul de producție mai ușor și mai rapid. Chiar dacă Face ID-ul nu ar fi la fel de exact, oricum ar fi cea mai bună opțiune de pe piață. 

Face ID

Aceasta idee este din ce în ce mai plauzibilă având în vedere că Foxconn, fabrica ce se ocupă de asamblarea iPhone-urilor, a retras 200 de angajați de pe linia de asamblare a iPhone X, în aceeași perioadă în care LG Innotek Co. și Sharp Corp - companiile care se ocupă de senzorii pentru Face ID, au putut livra numai 20% din toți senzorii produși, restul au picat controlul calității. 

Reducerea controlului calității pare unica ieșire din situație. Agitația în jurul produselor Apple și așa a scăzut, dovadă fiind vânzările iPhone 8. Toată lumea așteaptă cu nerăbdare iPhone X, iar dacă și acest model va întârzia mai mult decât se presupune (livrare pe 3 noiembrie), Apple riscă să piardă o mare parte din profit. 

Cele mai multe vânzări de iPhone se întâmplă înainte de sărbătorile de iarnă, iar Apple încă nu are destule unități pentru a-i mulțumi pe toți. Pentru comparație, anul trecut Apple a vândut 78 milioane de smartphone-uri în perioada sărbătorilor de iarnă, la iPhone X se estimează o cifră de 30 milioane de unități livrate în aceeași perioadă. Așa că cel mai probabil, iPhone X va fi disponibil la scară largă la începutul lui 2018.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×