Tehnologia NFC reprezinta viitorul terminalelor mobile

976 ori
<b>Tehnologia NFC reprezinta viitorul terminalelor mobile</b>Un studiu al celor de la Berg Insight afirma ca tehnologii ca NFC (Near Field Communication) vor da nastere unor aplicatii mobile complet noi. Totusi, cei de la Berg afirma ca industria mobila trebuie intai sa rezolve cateva probleme tehnice si...

Un studiu al celor de la Berg Insight arata ca tehnologii ca NFC (Near Field Communication) vor da nastere unor aplicatii mobile complet noi. Totusi, cei de la Berg afirma ca industria mobila trebuie intai sa rezolve cateva probleme tehnice si pedagogice.

NFC este o tehnologie de comunicatii wireless de inalta frecventa, care permite schimbul de date intre terminale la o distanta de aproximativ 10 centimetri. Piata este inca fragmentata, iar pe termen lung utilizatorii nu vor accepta sa foloseasca mai mult terminale, cartele, conturi si parole. Astfel, o viziune pragmatica bazata pe cooperare este necesara pentru a fi adoptate noile tehnologii, care vor permite industriei mobile sa evolueze.

Analistul asociat celor de la Berg Insight, Sabine Ehlers afirma ca serviciile locale fara contact sunt deja disponibile pentru 50 de milioane de utilizatori de telefoane mobile. Acestia pot calatori, face cumparaturi si obtine informatii doar trecandu-si telefoanele peste tot soiul de "cititoare". In Japonia serviciul este deja popular, existand numeroase astfel de readere instalate si terminale care ofera suport pentru ele. Problema Europei este lipsa de cooperare si sincronizare intre producatorii de telefoane mobile si operatorii de telefonie, plus obiceiurile consumatorilor, greu de schimbat dupa o indelungata "traditie" non-NFC.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×