Tehnologia touchscreen va suporta in curand detectarea a 10 degete

1.670 ori
<b>Tehnologia touchscreen va suporta in curand detectarea a 10 degete</b>Ecranele touch care detecteaza 2 degete vor fi in curand demodate, acum ca senzorul ClearPad 3000 a fost anuntat de catre compania Synaptics. Acest senzor transparent reuseste sa detecteze pana la 10 degete simultan pe un ecran, facand posibile numeroase...

Ecranele touch care detecteaza 2 degete vor fi in curand demodate, acum ca senzorul ClearPad 3000 a fost anuntat de catre compania Synaptics. Acest senzor transparent reuseste sa detecteze pana la 10 degete simultan pe un ecran, facand posibile numeroase gesturi multi-touch.

Aplicatiile unei astfel de tehnologii sunt multiple, de la  noi metode de input si navigare in cadrul unei interfate, la folosirea unei aplicatii tip pian virtual. Va reamintim ca Apple a popularizat tehnologia multitouch prin intermediul lui iPhone, care a debutat la 4 luni dupa ce Synaptics a lansat senzorul sau care detecta 2 degete, ClearPad 2000 (in august 2006).

Desi analistii au speculat in numeroase randuri ca si Apple ar folosi tehnologia Synaptics, acest lucru nu a fost confirmat inca. In schimb, suntem siguri ca primul handset Android, T-Mobile G1, al celor de la HTC este bazat pe acest senzor, utilizat si de producatori ca Samsung si LG. Revenind in 2009, aflam ca noul ClearPad 3000 are o acuratete de plus/minus 1 mm, o grosime de 0.3 mm si este disponibil in formaturi cu diagonala de pana la 8 inchi.

Un parteneriat dintre Apple si Synaptics, plus o astfel de diagonala ne duce cu gandul la un singur lucru: tabletul Apple, care a ramas la nivel de zvon in acest an. Synaptics a creat si un model simplist al seriei ClearPad, numarul 1000, care suporta input cu un singur deget, prin miscari gen ciupire, apasare si maturare. Acesti senzori sunt disponibil in formaturi cu diagonala de pana la 4.3 inchi.

[Via: News.cnet.com]

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×