Telefoane cu procesoare ARM 64 bit și Android gata până de Crăciun

1.027 ori
<b>Telefoane cu procesoare ARM 64 bit și Android gata până de Crăciun</b>Cei de la CNET ar fi aflat direct de la ARM că primele terminale cu Android și procesoare 64 bit ARM vor sosi până de Crăciun pe piață. Un avantaj aici este faptul că software-ul 32 bit rulează mai rapid pe noile procesoare 64 bit. &nbsp;...

Cei de la CNET ar fi aflat direct de la ARM că primele terminale cu Android și procesoare 64 bit ARM vor sosi până de Crăciun pe piață. Un avantaj aici este faptul că software-ul 32 bit rulează mai rapid pe noile procesoare 64 bit.

Producătorii de telefoane și tablete au început deja să adopte designuri 64 bit, iar cei de la Intel au promovat deja un CPU special pentru terminalele Android 64 bit, în vreme ce un iPhone și iPad cu CPU de acest gen există deja de luni bune. ARM este dominantul total pe piața de designuri de procesoare pentru tablete și telefoane cu Android, deci trecerea lor la 64 bit este vitală.

Un produs de acest gen este noul Cortex A53, un procesor mobil 64 bit care ar putea ajunge pe terminale mobile în curând. Ascensiunea foarte rapidă a platformelor 64 bit a surprins puțin oficialii ARM, care se așteptau ca tehnologia să fie folosită întâi doar în mediul corporate. Qualcomm, MediaTek și Marvell sunt citate drept companii care au atacat deja segmentul.

Ideea e că până de Crăciun vom avea și un telefon 64 bit cu procesor ARM, conform oficialilor companiei, poate chiar un Nexus, dacă ne luăm după zvonuri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×