Telefoanele performante sperie utilizatorii, afirma un studiu recent

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.044 ori
<b>Telefoanele performante sperie utilizatorii, afirma un studiu recent</b>Desi apelarea si primirea apelurilor sunt ultimele lucruri la care ne gandim cand ne "jucam" cu un super-smartphone nou, un nou studiu, prezentat de Mformation Technologies afirma ca utilizatorii sunt frustrati de complexitatea softurilor. Studiul arata...

Desi apelarea si primirea apelurilor sunt ultimele lucruri la care ne gandim cand ne "jucam" cu un super-smartphone nou, un nou studiu, prezentat de Mformation Technologies afirma ca utilizatorii sunt frustrati de complexitatea softurilor.

Studiul arata ca 78% dintre consumatori si-ar upgrada handseturile mai des, daca procesul de setup ar fi mai putin complicat. In plus, 88% dintre utilizatorii de telefoane mobile evita sa testeze noi servicii, deoarece setup-ul este greu de realizat. Cel mai frustrat de setat este e-mailul, care nemultumeste 46% dintre repondenti, browserul web (40%), instant messaging-ul (30%) si mesageria foto (29%).

Informatiile studiului Mformation au fost compilate cu ajutorul datelor furnizate de catre cercetatorii de la Coleman Parks, care au chestionat 4000 de persoane din Marea Britanie si SUA. Acelasi studiu mentioneaza dorinta utilizatorilor ca nou telefon mobil sa fie setat si gata de utilizare in doar 15 minute si nu o ora, cum se intampla acum. 78% dintre cei chestionati nu si-ar schimba telefonul de teama pierderii datelor de pe acesta, in ciuda utilizarii serviciilor de sincronizare si backup.

Ce este de facut pentru a elimina frustrarea si a usura utilizarea smartphone-urilor? In primul rand simplificarea interfatei ar ajuta, impreuna cu procese de setare mai putin complicate. Google Android este pe drumul cel bun si un mare semn de intrebare este Windows 7, care conform traditiei Microsoft, ar trebui sa fie un OS mai bun, mai usor de utilizat si mai user-friendly.

Sursa: Arstehnica.com

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×