Telefoanele quad-core vor face legea la MWC Barcelona. Cele mai așteptate smartphone-uri

1.988 ori
<b>Telefoanele quad-core vor face legea la MWC Barcelona. Cele mai așteptate smartphone-uri</b>MWC Barcelona este un loc în care fiecare editor de pe un blog sau site tech și-ar dori să ajungă. Anul acesta nu voi ajunge cu siguranță, dar sper pe viitor să ajung la un eveniment de gen și să testez cele mai noi telefoane sau tablete, cu mult...

MWC Barcelona este un loc în care fiecare editor de pe un blog sau site tech și-ar dori să ajungă. Anul acesta nu voi ajunge cu siguranță, dar sper pe viitor să ajung la un eveniment de gen și să testez cele mai noi telefoane sau tablete, cu mult înainte de lansarea lor oficială în piață. Mobilissimo.ro va avea un reprezentat în orașul catalan ce va deveni centrul tech pe zona de mobile la sfârșitul lui februarie 2012.

Au început să se contureze timid o serie de terminale ce urmează a fi prezentate la Barcelona, multe aspecte inedite vor sosi în săptămânile următoare și lansările oficiale peste câteva săptămâni.

Țin să precizez că specificațiile hardware sunt selectate din cadrul zvonurilor apărut pe site-urile tech din dot com și nu se știe dacă se vor regăsi în totalitate când smartphone-urile urmează a fi prezentate oficial.

1. HTC Ville/Edge

HTC Edge

Am crezut că este o făcătură. Mi se părea de neconceput colaborarea dintre HTC și NVIDIA. Se cunosc relațiile bune dintre HTC și Qualcomm. Prima lor tabletă și o duzină de smartphone-uri printre care și seria Sensation au procesoare și acceleratoare grafice Qualcomm. O să vedem detalii despre Edge la MWC Barcelona.

 • ecran de 4.7 inch cu rezoluție HD de 1280x720 pixeli;
 • procesor quad-core la 1.5 GHz, 1 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare;
 • Android 4.0 și Sense 4.0;
 • 3G cu viteze de download de până la 21 Mbps, Wi-Fi, bluetooth 4.0;
 • cameră de 8 Megapixeli cu lentile f/2.2;
 • grosime sub 10 mm. 

2. LG X3

LG X3

LG a adus și primul telefon pe Tegra 3 - LG Optimus 2X - și era de așteptat să dezvolte un smartphone pe Tegra 3. O serie de informații apărut sub formă de zvon:

 • ecran de 4.7 inch cu rezoluție 1280x720 pixeli;
 • procesor quad-core Tegra 3, 16 GB spațiu de stocare;
 • Android 4.0;
 • 3G cu viteze de download de până la 21 Mbps, Wi-Fi b/g/n, NFC, bluetooth 4.0;
 • cameră de 8 Megapixeli și cameră frontală de 1.3 Megapixeli;
 • baterie de 2.000 mAh, sub 9 mm grosime. 

3. Telefon quad-core de la ASUS?

Telefon quad-core de la ASUS?

Au prezentat prima tabletă cu Tegra 3 care s-a dovedit a fi un hit instant. Stocurile se epuizau rapid, trebuie să recunosc că era valid pentru dot ro. Am înțeles că și pe afară era la fel de căutată. Au anunțat că la MWC va sosi acel Padfone, dar cu un design schimbat și poate cu Tegra 3 ca și platformă.

4. Samsung Galaxy S II Plus

Samsung Galaxy S II Plus

Samsung Galaxy S III era aștepta cu nerăbdare. Lansarea sa se va produce într-un eveniment distinct prognozat pentru mai 2012. Vor aduce Samsung Galaxy S II Plus de care se spune că ar avea:

 • ecran cu rezoluția 480x800 pixeli;
 • procesor dual-core la 1.5 GHz;
 • Android 2.3.4 Gingerbread. 

5. Meizu MX quad-core

Meizu MX quad-core

Un brand care sper să se extindă și în Europa. Au Android, dar customizat și denumit MIUI, a devenit open source de curând. Nu se știe dacă va integra un quad-core de la Samsung, dar nu ar fi ok dacă un astfel de terminal sosește înaintea unuia similar de la compania sud-coreeană. Cred că primul quad-core sud-coreean va fi Galaxy SIII cu debutul în mai 2012, pe atunci este așteptat și Meizu MX care s-ar putea să vină sub formă de preview la Barcelona.

6. Motorola pe Tegra 3?

Motorola pe Tegra 3?

Ca și la HTC, Motorola a mers mereu pe mâna lui Texas Instruments în ce privește procesoarele de pe telefoanele sale. Totuși, în 2011 au lansat Motorola Atrix pe Tegra 2 și este așteptat un quad-core pe Tegra 3.

Va fi și o competiție între Texas Instruments, Qualcomm, NVIDIA sau Samsung în ce privește puterea de procesoare de pe chipseturile fiecărei companii în parte.

MWC din Barcelona va însemna și debutul telefoanelor quad-core. Vor fi cel puțin o duzină și cele mai noi informații le veți găsi pe mobilissimo.ro, așa cum v-am obișnuit an de an.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×