Telefonul mobil a implinit 35 de ani

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.248 ori
<b>Telefonul mobil a implinit 35 de ani</b>Dupa ce am aflat ca telefonia mobila a atins maturitatea pe piata din Romania, aflam ca telefonul mobil este o inventie mai apropiata de zilele noastre decat credeam, datand din 1973. In data de 3 aprilie a acelui an, inventatorul Martin Cooper de la...

Dupa ce am aflat ca telefonia mobila a atins maturitatea pe piata din Romania, aflam ca telefonul mobil este o inventie mai apropiata de zilele noastre decat credeam, datand din 1973. In data de 3 aprilie a acelui an, inventatorul Martin Cooper de la Motorola a efectuat primul apel cu ajutorul unui telefon mobil de pe un trotuar din New York.

Interesant este faptul ca inventatorul l-a sunat chiar pe Joel Engel, rivalul sau de la Bell Labs, care la acea vreme incerca de asemenea sa creeze un telefon portabil. Exista zvonuri care afirma ca sursa de inspiratie a lui Cooper ar fi fost capitanul Kirk din Star Trek si gadgeturile pe care le folosea acesta. Primul model de telefon mobil cantarea nu mai putin de 1 kilogram si oferea un timp de convorbire de 35 de minute, dupa care terminalul trebuia incarcat 10 ore.

Primul telefon mobil purta numele de DynaTAC (DYNamic Adaptive Total Area Coverage), iar Motorola a petrecut 10 ani incercand sa obtina aprobari si sa depaseasc obstacole tehnologice pana a ajunge la productia de masa. In 1983 a fost lansat un DynaTAC mai usor la pretul de 3.500 de dolari (echivalentul a 7.400 in ziua de azi). Dupa aceasta data facem un salt in 1990, cand deja serviciile de telefonie erau disponibile pentru 1 milion de clienti americani.

Si iata-ne acum, in 2008, cu cel mai usor telefon din lume, Modu la doar 40 de grame si cu terminale mobile gratuite, disponibile impreuna cu variate oferte de abonamente, la doar 35 de ani de la inventia geniala a lui Martin Cooper.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×