Telefonul mobil devine un microscop, un gadget indispensabil in lumea a treia

Autor:  | Publicat în:  Gadgets 2.202 ori
<b>Telefonul mobil devine un microscop, un gadget indispensabil in lumea a treia</b>Telefoanele mobile se indreapta tot mai mult spre transformarea in gadgeturi universale in ultimii ani, pe masura ce aceste terminale evolueaza si capata noi functii. Iata spre exemplu ca exista acum handseturi cu functie de microscop, foarte utile pentru...

Telefoanele mobile se indreapta tot mai mult spre transformarea in gadgeturi universale in ultimii ani, pe masura ce aceste terminale evolueaza si capata noi functii. Iata spre exemplu ca exista acum handseturi cu functie de microscop, foarte utile pentru bolnavii din tarile sarace de pe glob.

Un astfel de telefon a fost inventat de catre cercetatorul Aydogan Ozcan, iar handsetul va fi produs in serie de catre compania Microskia, fondata recent. Pentru a transforma un terminal mobil intr-un microscop, Microskia va adauga doar un LED, care costa in jur de 10 dolari si care interactioneaza cu camera handsetului.

Telefonul emite o raza catre mostra de sange a pacientului, afisand rezultatele corespunzatoare dupa test. Aceasta solutie se potriveste perfect pentru tarile cu probleme epidemiologice si cu un numar insuficient de doctori. Si Nokia s-a implicat in initiative similare, lucru usor de inteles daca avem in vedere faptul ca finlandezii au o cota de piata de 60-70% in Africa si India.

Intre timp, in Brazilia, Nokia a pornit proiectul Data Gathering, care permite doctorilor sa inregistreze pe telefoanele mobile numarul de cazuri de febra dengue, standarde de igiena si multe altele.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×