Telefonul mobil hackuit pentru a face analize de sange, detecteaza boli

Autor:  | Publicat în:  Gadgets 1.321 ori
<b>Telefonul mobil hackuit pentru a face analize de sange, detecteaza boli</b>Am vazut pana acum tot soiul de hackuri ale telefoanelor mobile, de obicei implicand suportul pentru o retea sau alta, dar iata ca acum avem de-a face cu un "hack medical", ce transforma handsetul intr-un mic laborator de analize. Cercetatorul UCLA doctor...

Am vazut pana acum tot soiul de hackuri ale telefoanelor mobile, de obicei implicand suportul pentru o retea sau alta, dar iata ca acum avem de-a face cu un "hack medical", ce transforma handsetul intr-un mic laborator de analize.

Cercetatorul UCLA doctor Aydogan Ozcan a transformat un terminal mobil standard intr-un sistem de testare a sangelui, capabil sa depisteze virusul HIV, malaria si alte boli. Handsetul analizeaza sangele pacientului, folosindu-se de o mostra plasata pe senzorul camerei ce foloseste o sursa de lumina filtrata.

Respectiva sursa de lumina expune calitati unice ale celulelor, iar prin intermediul acestora software-ul medical interpreteaza datele si descopera eventualele afectiuni. Speram ca aceasta tehnologie sa ajunga pe piata consumatorilor si sa nu ramana la nivel de cercetare, deoarece ar fi extrem de utila si ne-ar scuti de un drum in plus la doctor.

Sursa: Engadget.com

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×