Telefonul mobil pe baza de ...apa

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.156 ori
<b>Telefonul mobil pe baza de ...apa</b>Sa uitam de bateriie Li-Ion, avand in vedere ca, dupa parerea oamenilor de stiinta, incepand cu anul 2010 vom folosi telefoane care functioneaza pe baza de apa. Samsung a reusit sa creeze o celula de micro-combustibil si un generator pe baza de hidrogen,...

Sa uitam de bateriie Li-Ion, avand in vedere ca, dupa parerea oamenilor de stiinta, incepand cu anul 2010 vom folosi telefoane care functioneaza pe baza de apa.

Samsung a reusit sa creeze o celula de micro-combustibil si un generator pe baza de hidrogen, care functioneaza folosind o anumita cantitate de apa. Se pare ca apa si metalul din handsetul Samsung vor reactiona de fiecare data cand telefonul este pornit, producand hidrogen, care ajunge apoi in celula unde are loc o alta reactie. Aceasta implica utilizarea oxigenului din aer si genereaza in cele din urma curent electric.

Nu va fi nevoie de metanol pentru producerea hidrogenului, metoda cea mai folosita in cazul celulelor de acest gen, avand in vedere ca versiunea celor de la Samsung nu are nevoie decat de apa. Fiecare celula micro-energetica poate genera pana la 3 Watt de electricitate, care pot alimenta terminale de mici dimensiuni pe o durata de pana la 10 ore. Evolutia bateriilor a devenit o necesitate, dupa ce problemele bateriilor actuale au devenit tot mai pregnante, cel mai bun exemplu fiind retragerea de pe piata a celor 40 de milioane de baterii defectuoase Nokia, produse de Matsushita.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×