Telefonul Xiaomi cu cameră periscop selfie şi camera periscop pentru zoom primeşte un brevet; Ar putea fi vorba despre Mi Mix 4

951 ori
<b>Telefonul Xiaomi cu cameră periscop selfie şi camera periscop pentru zoom primeşte un brevet; Ar putea fi vorba despre Mi Mix 4</b>Chiar dacă Xiaomi a experimentat cu telefoane cu camera glisantă, ca Mi Mix 3, încă nu a făcut trecerea la un alt trend care a cucerit segmentul smartphone în ultima vreme. E vorba despre trendul camerei periscop, care apare mai nou într-un brevet de..

Chiar dacă Xiaomi a experimentat cu telefoane cu cameră glisantă, ca Mi Mix 3, încă nu a făcut trecerea la un alt trend care a cucerit segmentul smartphone în ultima vreme. E vorba despre trendul camerei periscop, care apare mai nou într-un brevet de terminal Xiaomi, dar remarcăm aici şi celălalt tip de cameră "periscop", pentru zoom, în stilul celei de pe Huawei P30 Pro.

Până şi OnePlus şi Huawei au cedat în faţa acestui trend al camerei pop up selfie, aşa că o face şi Xiaomi. Brevetul pe care îl vedeţi aici a fost înregistrat la WIPO (World Intellectual Patent Office) şi ne prezintă telefonul din faţă şi spate. Pe de o parte avem o cameră selfie pop up în zona de sus şi aliniată pe acelaşi ax vertical apare şi o cameră quad.

Telefonul Xiaomi cu cameră periscop selfie şi camera periscop pentru zoom primeşte un brevet; Ar putea fi vorba despre Mi Mix 4

Are 3 camere de bază jos şi una pătrată sus, similară cu ce am văzut la Huawei P30 Pro şi într-o oarecare măsură şi acel Oppo Reno cu zoom 10x. Sursele afirmă că acest brevet ar fi asociat fie lui Xiaomi Mi Mix 4, fie lui Xiaomi Mi 10. Un aspect interesant ce trebuie menţionat aici este că Xiaomi a brevetat un telefon cu obiectiv periscopic pentru zoom la autorităţile chineze luna trecută.

Mi se par şi ciudat de mari muchiile care înconjoară ecranul, mai ales că nu e nevoie de ele pentru a lăsa loc vreunei camere frontale. Rămâne de văzut şi dacă Xiaomi va plusa faţă de zoom-ul optic 5X, cel hibrid 10x şi digital 50X de pe Huawei P30 Pro sau se va mulţumi cu aceeaşi abordare. Între timp ştim că Mi Mix 4 ar trebui să aducă o cameră de 108 de megapixeli în trimestrul 4.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×