TI prezinta un nou procesor video pentru telefoanele mobile: 8 megapixeli si calitate DVD

Autor:  | Publicat în:  Texas Instruments 1.435 ori
<b>TI prezinta un nou procesor video pentru telefoanele mobile: 8 megapixeli si calitate DVD</b>Ca o reactie la cererea crescuta de telefoane mobile cu suport pentru procesare video si imagini de inalta calitate, Texas Instruments a anuntat in aceasta saptamana procesorul OMAP-DM510. Acesta suporta imagini de pana la 8 megapixeli si calitate video...

Ca o reactie la cererea crescuta de telefoane mobile cu suport pentru procesare video si imagini de inalta calitate, Texas Instruments a anuntat in aceasta saptamana procesorul OMAP-DM510.

Acesta suporta imagini de pana la 8 megapixeli si calitate video DVD la 30fps. DM510 suporta si numeroase codecuri video, inclusiv MPEG4 si H. 264, putand fi implementat impreuna sau in locul unui procesor dedicat pentru aplicatii, in functie de pretul terminalului. Datorita softurilor third-party ale retelei de developeri TI OMAP, producatorii de handseturi au acces la o gama variata de feature-uri video/foto.

Printre acestea se numara detectarea subiectilor foto care clipesc, detectarea faciala si cea a zambetelor, tehnologii deja folosite pe terminalele asiatice lansate recent. Producatorii de telefoane mobile lucreaza deja cu acest OMAP-DM510, iar Texas Instruments a anuntat ca primele handseturi dotate cu acest chip vor fi lansate pe piata la inceputul lui 2009.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×