Toshiba pregateste un incarcator pe baza de metanol, lansat in urmatoarele luni

1.907 ori
<b>Toshiba pregateste un incarcator pe baza de metanol, lansat in urmatoarele luni</b>Toshiba isi va respecta promisiunea de a pune in vanzare un acumulator bazat pe alimentarea cu metanol si tehnologia DMFC (direct methanol fuel cell), urmand ca produsul sa soseasca pe piata in primul trimestru al acestui an. De asemenea, avem informatii...

Toshiba isi va respecta promisiunea de a pune in vanzare un acumulator bazat pe alimentarea cu metanol si tehnologia DMFC (direct methanol fuel cell), urmand ca produsul sa soseasca pe piata in primul trimestru al acestui an.

De asemenea, avem informatii ca se va face face o campanie globala de advertising pentru un nou produs Toshiba, in curand. Sa fie vorba si de un netbook sau smartphone ce va folosi noua baterie pe metanol? Suntem siguri ca un astfel de terminal ar fi prezentat la Mobile World Congress 2009 si ca tehnologia alimentarii pe baza de metanol va fi demonstrata oficial.

DMFC produce electricitate prin intermediul unei reactii dintre metanol, apa si aer, singurele reziduuri rezultate fiind vapori de apa si dioxid de carbon. Astfel, bateriile pe metanol sunt vazute drept o sursa de energie "verde", cu siguranta mai nepoluanta decat bateriile conventionale. Un alt avantaj este faptul ca putem oricand inlocui cartusul de metanol, in doar cateva secunde.

Cum vi s-ar parea un smartphone sau netbook a carui baterie rezista o zi intreaga, cu o utilizare intensiva?

Sursa: Pcworld.com

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×