Traduceri pe mobil in timp real, datorita NEC

1.418 ori
<b>Traduceri pe mobil in timp real, datorita NEC</b>Aflasem deja despre ideea de traducere din date in voce, dar se pare ca noul software al celor de la NEC depaseste orice asteptare la acest capitol. Compania a dezvoltat un sistem care poate intelege in jur de 50.000 de cuvinte japoneze, traducandu-le in...

Aflasem deja despre ideea de traducere din date in voce, dar se pare ca noul software al celor de la NEC depaseste orice asteptare la acest capitol. Compania a dezvoltat un sistem care poate intelege in jur de 50.000 de cuvinte japoneze, traducandu-le in text in limba engleza pe telefonul mobil.

De mentionat este faptul ca traducerea nu are lag, durand doar in jur de o secunda. Software-ul este destul de compact pentru a opera pe un microchip de mici dimensiuni montat in cadrul unui telefon mobil. Acesta a fost creat special pentru a ajuta utilizatorii sa traduca fraze comune de-a lungul calatoriilor lor. De asemenea, ar fi tehnic posibil ca traducerea in engleza sa fie una vocala, dar conform NEC, compania nu are de gand sa se implice in aceasta initiativa deocamdata.

Nu cunoastem inca momentul cand tehnologia mentionata anterior va fi disponibila pentru mase, nici daca vom vedea si alte combinatii de limbi straine. Evident, softul va fi de mare ajutor japonezilor care calatoresc in tari vorbitoare de limba engleza, dar si turistilor europeni rataciti in tara "natala" a gigantilor Sony si Nintendo. Pe cand si o varianta in limba romana?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×