Google liciteaza pentru undele aeriene americane

Autor:  | Publicat în:  Google 938 ori
<b>Google liciteaza pentru undele aeriene americane</b>Google a anuntat ieri ca va licita pentru spectrul de frecvente ce va fi pus in vanzare de FCC, intentionand sa lanseze o retea wireless in SUA, rivalizand cu jucatori mari ai industriei mobile, cum ar fi AT&T sau Verizon. Gigantul motoarelor de cautare a...

Google a anuntat ieri ca va licita pentru spectrul de frecvente ce va fi pus in vanzare de FCC, intentionand sa lanseze o retea wireless in SUA, rivalizand cu jucatori mari ai industriei mobile, cum ar fi AT&T sau Verizon.

Gigantul motoarelor de cautare a anuntat oficial ca ar prefera sa participe la licitatie drept o companie de sine statatoare, decat sa se bazeze pe aliati in licitatia FCC pentru spectrul wireless de 700 MHz. Aceasta va avea loc in data de 24 ianuarie, iar analistii isi declara deja ingrijorarea in legatura cu miscarea celor de la Google, care este posibil sa coste compania in jur de 10 miliarde de dolari. Investitia ar insemna ca Google este gata sa se extinda in afara "miezului" sau, care include motoare de cautare si advertising online.

Pe lista companiilor ce vor licita pentru spectrul mentionat anterior se afla si Verizon, favorita la castigarea licitatiei, conform unor analisti, dar si AT&T, Sprint, T-Mobile sau Clearwire. Exista de asemenea speculatii asupra faptului ca Google ar dori doar sa militeze pentru deschiderea frecventelor wireless pentru toate companiile si utilizatorii, participand doar de forma la licitatie. Este foarte posibil sa vedem si un nume necunoscut alaturandu-se listei de licitanti, gata de a intra in industria wireless, obtinand acest spectru cu o foarte buna acoperire pe distante lungi, semnalul trecand cu usurinta prin orice obstacol fizic.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×