Transferul wireless de 15Gbps a reusit oficial

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 703 ori
<b>Transferul wireless de 15Gbps a reusit oficial</b>Conexiune rapida ca gandul? Acum este posibil... Cercetatorii de la Institutul de Tehnologie din Georgia au reusit sa creeze o solutie care transfera date wireless la o incredibila viteza de 15Gbps. Problema noii tehnologii este reprezentata de faptul ca,...

Conexiune rapida ca gandul? Acum este posibil... Cercetatorii de la Institutul de Tehnologie din Georgia au reusit sa creeze o solutie care transfera date wireless la o incredibila viteza de 15Gbps.

Problema noii tehnologii este reprezentata de faptul ca, viteza de 15Gbps este atinsa doar la un metru distanta intre device-urile implicate in transfer. Astfel, "tehnologia multi-gigabit wireless", dupa cum este numita de catre cercetatori, va fi mai degraba un inlocuitor pentru Bluetooth si alte conexiuni de proximitate si nu pentru rapidul WiFi. La ora actuala tehnologia foloseste frecvente RF in banda de 60GHz, nelicentiate, iar daca distanta creste, rata de transfer scade simtitor.

In timp ce la o distanta de 1 metru se atinge viteza de 15Gbps, la 2 metri viteza este de 10Gbps, respectiv 5Gbps la 3 metri. Noul standard, in cazul in care va fi aprobat, va fi numit 802.15.3C si va fi compatibil cu FireWire si USB. Deja am descoperit o aplicatie interesanta pentru tehnologie: nu va mai fi nevoie sa conectati HDTV-ul cu o consola Playstation 3, cel putin nu prin intermediul unui cablu. Nu ar fi grozav?

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×