UE nu a reusit sa ajunga la o intelegere privind roaming-ul

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 845 ori
<b>UE nu a reusit sa ajunga la o intelegere privind roaming-ul</b>Oficialii si politicienii Uniunii Europene au esuat marti in incercarea lor de a pune la punct detaliile unui plan care presupunea ieftinirea convorbirilor efectuate in alte tari, prin roaming. Reprezentantii Parlamentului European, Comisiei Europene si...

Oficialii si politicienii Uniunii Europene au esuat marti in incercarea lor de a pune la punct detaliile unui plan care presupunea ieftinirea convorbirilor efectuate in alte tari, prin roaming.

Reprezentantii Parlamentului European, Comisiei Europene si cei ai tarilor Uniunii au incercat sa cada de acord asupra preturilor pentru roaming si sa hotarasca daca utilizatorii vor plati de acum incolo in functie de noile tarife. Conform recentelor declaratii ambele parti doresc un compromis si se lucreaza din greu pentu ajungerea la o intelegere. Pe 2 mai va avea loc o a doua runda de negocieri, iar Comisia Europeana a promis europenilor ca noile tarife vor fi disponibile din aceasta vara.

Parlamentul European doreste o versiune mai apropiata de consumator a acestor reguli. Astfel tariful standard ar fi de 54 de centi (40 de euro centi) pe minut pentru telefoanele date in afara tarii si 20 de centi (15 euro centi) pentru cele primite. Comisia Europeana sustine aceasta abordare, dar statele membre doresc tarife mai mari, aproximativ 81 de centi, pe care consumatorii vor trebui sa le afle singuri, cu riscul de a plati mai mult decat se asteptau.

Companiile de telefonie mobila s-au opus planurilor tarifare stabilite, afirmand ca un singur pret comun ar distruge concurenta si ca oricum tarifele sunt in scadere.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×