UE și Japonia Încep lucrul la o rețea Internet de 100 Gbps

1.262 ori
<b>UE și Japonia Încep lucrul la o rețea Internet de 100 Gbps</b>Comisia Europeană și Japonia au anunțat dezvoltarea în tandem a unei rețele cu viteza de 100 Gbps. Cele două entități au în plan 6 proiecte de cercetare axate pe reinventarea arhitecturii Internetului, cu scopul de a crește eficiența rețelelor...

Comisia Europeanăși Japonia au anunțat dezvoltarea în tandem a unei rețele cu viteza de 100 Gbps. Cele două entități au în plan 6 proiecte de cercetare axate pe reinventarea arhitecturii Internetului, cu scopul de a crește eficiența rețelelor în transmisia de date.

Ideea este de a crea rețele de 5000 de ori mai rapide decât cele actuale, adică spre exemplu o rețea cu viteza de download de 100 Gbps față de 19.7 Mbps. La nivel global sunt generați 1.7 milioane de miliarde de bytes de date în fiecare minut. Volumul de trafic s-a dublat în acest an față de 2012 și va crește de 12 ori până în 2018. Astfel va fi nevoie de rețele cu capacitate crescută pentru a procesa un astfel de volum de date.

Proiectul va primi o finanțare de 18 milioane de euro și va include și aspecte de securitate cibernetică, capacitate a rețelei, stocare, trafic de înaltă densitate și eficientă de consum. Pe această listă mai găsim și tehnologii cloud, tehnologii "verzi" și experimente universitare cu noi platforme web.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×