UE sustine standardul Nokia pentru televiziune mobila

1.706 ori
<b>UE sustine standardul Nokia pentru televiziune mobila</b>Comisia Europeana a simplificat "nasterea" sectorului de televiziune mobila, adoptand standardul sustinut de Nokia, dar operatorii de telefonie au remarcat faptul ca autoritatile de la Bruxelles au luat decizia in pripa, ne informeaza Reuters. Comisia...

Comisia Europeana a simplificat "nasterea" sectorului de televiziune mobila, adoptand standardul sustinut de Nokia, dar operatorii de telefonie au remarcat faptul ca autoritatile de la Bruxelles au luat decizia in pripa, ne informeaza Reuters.

Comisia sustine ca stabilirea lui Digital Video Broadcasting Handheld (DVB-H) drept standardul european preferat reprezinta un mare bonus pentru industria mobila. Viviane Reding, comisarul european al telecomunicatiilor a afirmat ca televiziunea mobila va debuta cu succes in Europa, doar cand va exista siguranta unei tehnologii adoptate. DVB-H este singurul standard cu prezenta globala, desi COreea de Sud, Japonia, SUA si China au adoptat rivalii acestui standard, cum ar fi cel impus de compania americana Qualcomm.

Reprezentantii UE au afirmat ca aceasta decizie este un semnal important pentru alte tari care se pregatesc sa opteze pentru DVB-H sau standarde rivale. Tarile din UE vor incuraja folosirea lui DVB-H, conform aceleiasi Comisii Europene. Evident, exista si tari care s-au opus acestei decizii, cum ar fi Marea Britanie, Germania si Olanda. In acest caz, UE si-a motivat alegerea prin faptul ca standardul este cele mai des utilizat in Europa si se afla undeva intre stadiul de teste si lansare comerciala in cel putin 16 tari. Intre timp, Asociatia GSM, care reprezinta operatorii de telefonie din Europa a afirmat ca ramane neutra in ce priveste tehnologia mobila TV, lasand piata sa hotarasca standardul.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×