Intrăm în epoca duelului între LTE-U şi WiFi, cu favoritism pentru noul standard, se pare

1.446 ori
<b>Intrăm în epoca duelului între LTE-U şi WiFi, cu favoritism pentru noul standard, se pare</b>Pentru a observa diferențele dintre standardele de conectivitate LTE-U și WiFi, agenția Wi-Fi Alliance propune un test de interoperabilitate între acestea, test pe care chiar cei de la Qualcomm l-ar fi refuzat. Acest susținător al standardului LTE-U

Bătălia pentru intrarea în mainstream a lui LTE-U versus WiFi aminteşte de confuzia din vremea lui WiMax/4G puţin. De această dată organizaţia WiFi Alliance a propus şi un test de interoperabilitate între LTE-U şi WiFi.

LTE-U

Qualcomm, unul dintre susţinătorii lui LTE-U pare a nu fi de acord cu acest plan, refuzând toate propunerile de standardizare de până acum. Având în vedere popularitatea terminalelor mobile, spectrul conexiunilor licenţiate e foarte aglomerat în acest moment. LTE-U, adică LTE Advanced în varianta Unlicensed (nelicenţiată) va mai uşura traficul, mutându-l în spectrul de 5.8 GHz, mai larg şi mai rapid.

Ideea e că "nelicenţiat" nu înseamnă şi nefolosit încă, în acest spectru existând deja conexiuni wireless, mai precis cele WiFi. De aici şi conflictul între sutinatorii LTE-U, care promovează această tehnologie ca alternativă la conexiunile de date mobile şi apoi susţinătorii WiFi, reprezentaţi de WiFi Alliance. Ei pun piedici evoluţiei lui LTE-U, temându-se că va fi afectată conexiunea WiFi.

Americanii de la FCC au intervenit pentru a media disputa, dar nu se vede o soluţie deocamdată. T-Mobile şi Nokia se află în tabăra LTE-U şi bătălia continuă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×