UE va reduce tarifele serviciilor tip roaming pana in 2011

Autor:  | Publicat în:  Aspecte Sociale 1.232 ori
<b>UE va reduce tarifele serviciilor tip roaming pana in 2011</b>Cele 27 de tari care compun Uniunea Europeana au ajuns marti la concluzia ca tarifele serviciilor roaming trebuie reduse, ajungand la 35 de eurocenti pe minut din 2011. La ora actuala, un minut de convorbire al unui abonat francez care suna in Marea...

Cele 27 de tari care compun Uniunea Europeana au ajuns marti la concluzia ca tarifele serviciilor roaming trebuie reduse, ajungand la 35 de eurocenti pe minut din 2011.

La ora actuala, un minut de convorbire al unui abonat francez care suna in Marea Britanie costa 45 de eurocenti, urmand ca tariful sa scada la 43 de centi in acest an. Apoi va mai avea loc o scadere, pana la jumatatea lui 2010, ajungandu-se la un tarif de 39 de centi. Procesul de ieftinire a costurilor serviciilor tip roaming a inceput in 2007, dupa ce turistii europeni s-au plans de tarifele exagerate practicate de operatori.

Oficialii UE iau in calcul si taxarea unui apel la minut doar daca acesta depaseste 30 de secunde, in loc sa taxeze la pret integral cateva secunde de convorbire. Discutiile s-au axat si pe costul ridicat al trimiterii SMS-urilor din alta tara decat cea a respectivului utilizator. Astfel, tariful tinta pentru urmatorii ani este de 11 centi, fata de media actuala de 29 de centi, de 10 ori mai mult decat in unele tari UE.

Exista si operatori care taxeaza SMS-urile internationale cu 80 de centi, iar in privinta serviciilor tip date, UE tinde spre un tarif de 80 de centi pe MB, respectiv 50 pana in 2011.

Sursa: [Electronista.com]

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×