UE versus operatorii de telefonie mobila, din nou

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.373 ori
<b>UE versus operatorii de telefonie mobila, din nou</b>Operatorii de telefonie mobila din Europa vor trebui sa se supuna deciziilor Comisiei Europene, care are ca scop reducerea tarifelor serviciilor roaming, cat mai curand. Comisarul european Viviane Reding si-a aratat ingrijorarea in legatura cu faptul ca...

Operatorii de telefonie mobila din Europa vor trebui sa se supuna deciziilor Comisiei Europene, care are ca scop reducerea tarifelor serviciilor roaming, cat mai curand. Comisarul european Viviane Reding si-a aratat ingrijorarea in legatura cu faptul ca operatorii taxeaza la minut, in loc de secunda, in cazul apelurilor efectuate dintr-un stat membru UE catre altul.

In vreme ce doamna Reding afirma ca i se pare inacceptabil sa fii taxat pentru 2 minute cand ai vorbit doar 1 minut si 2 secunde, operatorii considera ca doar ei au dreptul de a modifica preturile, pe o piata competitiva si transparenta. David Pringle, purtator de cuvant al GSMA a afirmat ca modificarile aduse de autoritati Eurotarifului reprezinta o forma de micro-management, care ar distruge competitia din industria telefoniei mobile.

In plus, Pringle a afirmat ca tarifele diferite sunt o forma de separare a operatorilor, care ofera optiuni variate clientilor prin intermediul preturilor. In Franta, Spania, Lituania si Portugalia operatorii sunt obligati sa taxeze la secunda, dar legislatia nationala nu se aplica si in cazul apelurilor in roaming. De remarcat este faptul ca UE a adoptat deja o lege care scade pretul apelurilor voce in roaming pentru urmatorii 3 ani, primul prag de ieftinire debutand in acest weekend.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×