Un nou brevet Apple face referire la un sistem de proiecţie cu suport pentru gesturi în aer

726 ori
<b>Un nou brevet Apple face referire la un sistem de proiecţie cu suport pentru gesturi în aer</b>Biroul SUA de Trademark-uri şi Brevete a acordat celor de la Apple un nou brevet, care se bazează pe proiecţii şi pe interacţiunea prin gesturi cu terminalele mobile. Cartografierea 3D e folosită aici şi tehnologia PrimeSense ar putea fi cheia....

Biroul SUA de Trademark-uri şi Brevete a acordat celor de la Apple un nou brevet, care se bazează pe proiecţii şi pe interacţiunea prin gesturi cu terminalele mobile. Cartografierea 3D e folosită aici şi tehnologia PrimeSense ar putea fi cheia.

Ideea este de a interpreta gesturile făcute în aer în faţa unui iDevice, iar documentele menţionează un "device optoelectronic, un set de emitatoare optice şi o lentilă de proiecţie". Proiectarea unor raze optice de lumină e descrisă în brevet, iar imaginea proiectată pe o suprafaţă sau un obiect ajuta la realizarea estimativa a unei hărţi 3D a obiectelor din jur.

Se creează în acest mod o hartă a adâncimii folosită printre altele pentru arhitectură (ca la Intel RealSense) şi recunoaşterea gesturilor. Această tehnologie ne aminteşte de Intel RealSense şi Project Tango, care au căpătat tot mai multă vizibilitate în ultima vreme. Evident, mai avem de aşteptat până la punerea în practică sau până la primul iPhone cu proiector. E interesanta complexitatea brevetului, in conditiile in care si camera frontala poate interpreta gesturi pe alte device-uri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×