Un nou document confirmă interesul Samsung pentru achiziționarea BlackBerry

Autor:  | Publicat în:  Samsung 451 ori
<b>Un nou document confirmă interesul Samsung pentru achiziționarea BlackBerry</b>Cu câteva zile în urma apărea pe web un zvon care afirma că Samsung ar intenționa să plătească 7.5 miliarde de dolari pentru achiziționarea BlackBerry. Cele două companii au negat imediat ipoteza, dar azi apare un nou document care o readuce în...

Cu câteva zile în urma apărea pe web un zvon care afirma că Samsung ar intenționa să plătească 7.5 miliarde de dolari pentru achiziționarea BlackBerry. Cele două companii au negat imediat ipoteza, dar azi apare un nou document care o readuce în actualitate.

Cei de la Financial Post au pus mâna pe un document oficial, redactat în trimestrul 4 al anului trecut de către banca de investiții Evercore Partners. Documentul includea o listă cu motive pentru care BlackBerry trebuie cumpărată, dar și termenii unei posibile tranzacții. O sursă apropiată de Samsung afirma că sud coreenii evaluează în continuare aceasta achiziție, dar termenii finali nu au fost stabiliți.

BlackBerry a stârnit interesul multor companii, pe lista aflându-se și Microsoft și Lenovo, printre altele. Samsung nu a avut un an 2014 prea grozav, cel puțin în segmentul smartphone, în vreme ce BlackBerry a reușit să se reinventeze și să lanseze 2-3 modele atractive, cu toate că sunt de nișă. BlackBerry Passport și Classic par a  fi fost hituri în segmentul lor, dar cel mai atractiv aspect la BlackBerry rămâne securitatea.

Exact acest aspect este urmărit de Samsung în achiziția sa, firma dorind să întărească Knox și soluțiile de genul. Revenind la documentul de mai sus, el arată că sub conducerea Samsung, vânzările hardware BlackBerry s-ar stabiliza, iar veniturile din software s-ar tripla până în 2017.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×