Un preview amanuntit al lui Windows Phone 7

1.305 ori
<b>Un preview amanuntit al lui Windows Phone 7</b>Una dintre cele mai asteptate lansari ale acestui an este cu siguranta cea a lui Windows Phone 7, cea mai noua platforma software pentru mobil creata de catre Microsoft. Am vazut deja de nenumarate ori in actiune acest OS si am descoperit functiile sale...

Una dintre cele mai asteptate lansari ale acestui an este cu siguranta cea a lui Windows Phone 7, cea mai noua platforma software pentru mobil creata de catre Microsoft. Am vazut deja de nenumarate ori in actiune acest OS si am descoperit functiile sale in numeroase articole si screenshoturi. De aceasta data ne oprim asupra unui preview amanuntit facut de Engadget platformei, prezentandu-va pe scurt ce aduce nou WP7.

Daca eram obisnuiti cu un meniu "Contacte" pe telefonul mobil, ei bine WP7 va schimba conceptul, folosind o aplicatie People, care vine si cu functii de social networking. Practic, nu va exista nici o separare intre persoanele cu care vorbiti la telefon, cele carora le trimiteti mesaje text sau mailuri. Acest sistem aminteste de Motorola Blur sau Palm Synergy si trebuie sa aflati ca de indata ce utilizatorul se va loga in Windows Live, Exchange sau Facebook, contactele sale vor fi adaugate aplicatiei People.

De cand am vazut pentru prima oara WP7 in actiune am fost impresionati de interfata sa, Metro UI, care se axeaza be blocuri colorate de text si mini meniuri. Scrollingul este mecanismul de baza pentru a face trecerea prin toate optiunile interfatei, cu micul dezavantaj al faptului ca "meniul nesfarsit" al lui WP7 poate "manca" din literele unor optiuni.

Windows Phone 7

Avantajul lui Metro UI este viteza si acuratetea cu care raspunde la comenzile utilizatorului. Practic noul OS are 3 sectiuni principale: "patratele" din pagina Home (informatii, update-uri, aplicatii, contacte etc), lista de aplicatii si paginile Hub (un hibrid dintre aplicatie si meniu). Interesanta este si modalitate de control a interfatei, care se va comporta diferit in functie de durata apasarii degetului utilizatorului pe ecran.

Un alt punct in plus pentru WP7 este tastatura sa virtuala, foarte performanta si dupa parerea celor de la Engadget mai buna decat cea de pe iPhone si terminalele Android. Tastatura foloseste butoane virtuale monocromatice, care pot fi tinute apasate pentru optiuni extra (accente si multe altele). In ce priveste browsingul web, acesta se realizeaza cu ajutorul lui Internet Explorer Mobile, care de aceasta data imprumuta si elemente ale versiunii desktop (IE 7 si 8 in special). Browserul suporta pinch to zoom, scrolling, incarca paginile rapid si poate randa cam orice zona a unui site, fara probleme.

Mai multe detalii despre Windows Phone 7 aflati din previewul complet disponibil aici.

Windows Phone 7 preview

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×