Un tanar de 18 ani "l-a omorat" pe Steve Jobs

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.371 ori
<b>Un tanar de 18 ani "l-a omorat" pe Steve Jobs</b>Aflam cu cateva saptamani in urma ca agentia de presa Bloomberg a facut o gata prezentand necrologul lui Steve Jobs, apoi o alta gafa mai serioasa, postand o stire conform careia bossul Apple ar fi suferit un infarct. Aceasta stire este opera unui tanar...

Aflam cu cateva saptamani in urma ca agentia de presa Bloomberg a facut o gata prezentand necrologul lui Steve Jobs, apoi o alta gafa mai serioasa, postand o stire conform careia bossul Apple ar fi suferit un infarct. Aceasta stire este opera unui tanar de 18 ani, iar investigatiile au aratat ca adolescentul nu a folosit informatia pentru a face speculatii bursiere.

Comisia de Securitate si Schimb a Statelor Unite analizeaza motivatia tanarului, dupa ce articolul si-a facut aparitia prin serviciul iReport.com al celor de la CNN. Vestea a determinat scaderea actiunilor Apple cu pana la 5.4% in data de 3 octombrie, reprezentand ocazia excelenta pentru speculanti. Steve Jobs este practic simbolul producatorului lui iPhone, iar problemele sale de sanatate sunt cunoscute de catre public.

Jobs a suferit de cancer pancreatic, de care s-a tratat cu ajutorul unei operatii in urma cu 4 ani. Moartea acestui simbol al tehnologiei moderne ar cauza o prabusire a actiunilor Apple, astfel ca ne asteptam ca rivalii companiei sau investitori care doresc o portiune din firma sa lanseze aceste zvonuri. Masurile luate de CNN sunt destul de pasive: dezactivarea contului utilizatorului si stergerea materialului fals. In schimb, serviciul de "citizen journalism" iReport ramane in functiune, fara a suferi vreo modificare a procedurilor, care pot permite oricand aparitia unui zvon sub forma de stire.

E bine ca macar Steve Jobs poate glumi in legatura cu sanatatea sa, dupa cum o face in cadrul fiecarui eveniment oficial Apple, dar aflam ca desi compania lanseaza produse noi, actiunile sale scad daca publicul vede un Jobs mai slab si mai obosit decat de obicei.

Sursa: Bloomberg

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×