Un tânăr informatician din Cluj lansează aplicația “Drive Assist”; aceasta va avea rolul de prevenire a accidentelor

1.170 ori
<b>Un tânăr informatician din Cluj lansează aplicația &ldquo;Drive Assist”; aceasta va avea rolul de prevenire a accidentelor</b>Dacă ne-am obișnuit ca până acum inovația în materie tehnologie să vină în special din afară, iată că astăzi dăm peste o aplicație dezvoltată de către un tânăr informatician clujean de 24 ani pe nume Răzvan Itu (membru XDA -...

Dacă ne-am obișnuit ca până acum inovația în materie tehnologie să vină în special din afară, iată că astăzi dăm peste o aplicație dezvoltată de către un tânăr informatician clujean de 24 ani pe nume Răzvan Itu (membru XDA - Răzvănel). Acesta a reușit dezvoltarea unei aplicații pentru terminalele mobile ce are rolul de a avertiza conducătorul auto atât sonor, cât și vizual atunci când întâlnește un obstacol.

Aflăm că această aplicație se numește Drive Assist, fiind disponibilă pentru moment doar în varianta beta ce poate fi obținută de aici. Vă recomandăm de asemenea înregistrarea în grupul special creat pe platforma socială Google+. Această soluție este testată în acest moment de câteva sute de utilizatori, urmând ca după finalizarea testelor să fie rezolvate unele bug-uri și probleme întâmpinate.

Răzvan Itu declară: “Am început lucrul la această aplicație la începutul anului 2013, când încă studiam la facultate, ideea mi-a venit prin a combina cele două pasiuni ale mele, respectiv mașinile și tehnologiile mobile. Legătura dintre cele două este realizată printr-o serie de algoritmi de procesare a imaginii pe care le-am aplicat în diverse scenarii din trafic. Am pornit de la ideea că, în momentul de față, numărul accidentelor rutiere este foarte mare, iar folosind acest soft s-ar putea preveni unele dintre acestea. Practic, prin această aplicație ești alertat de posibilele obstacole care pot apărea în fața ta, iar prin obstacole mă refer la mașini mici, autobuze sau camioane, bicicliști, pietoni, animale, inclusiv copaci căzuți în drum după o furtună. Practic am reușit să detectez cam tot ce se mișcă pe carosabil, în fața vehicului, indiferent dacă obstacolele sunt statice sau în mișcare”.

Potrivit lui Răzvan, aplicația va fi disponibilă pe toate dispozitivele ce rulează sistemul de operare Android, urmând ca pe viitor să fie dezvoltată și o soluție pentru terminalele ce adoptă platformele iOS, respectiv Windows Phone. Datorită faptului că utilizatorul nu este limitat de hardware-ul telefonului, totul fiind făcut în timp real, aplicația va oferi o acuratețe la fel de mare pe orice dispozitiv.

Drive Assist

Aflăm că o mare parte dintre soluțiile aduse de această aplicație se concentrează în măsura egală atât pe detecția de mașini, cât și pe detectarea altor obstacole întâlnite în cale. Totodată, ni se aduce la cunoștiință faptul că aplicația Drive Assist a intrat deja în vizorul unor investitori din Statele Unite, Anglia și Germania. Alte detalii găsiți aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×