Unde design nu e, nimic nu e - telefoanele producatorilor coreeni

1.895 ori
<b>Unde design nu e, nimic nu e - telefoanele producatorilor coreeni</b>Batalia din Coreea se poarta inca, cel putin pe planul producatorilor de terminale mobile. Cunoastem cei 3 mari rivali: Samsung Electronics, LG Electronics si Pantech si nu putem spune decat ca suntem incantati de rezultatele acestei lupte acerbe. Totusi,...

Batalia din Coreea se poarta inca, cel putin pe planul producatorilor de terminale mobile. Cunoastem cei 3 mari rivali: Samsung Electronics, LG Electronics si Pantech si nu putem spune decat ca suntem incantati de rezultatele acestei lupte acerbe. Totusi, in drumul spre succes se pierd concepte extrem de necesare ca utilitatea, in favorea unui look mai atractiv.

Samsung Electronics

Cel mai mare producator de terminale mobile din Coreea a castigat lupta cu designul creand modelul SCH-B630 Ultra Edition DMB, pe care il puteti vedea si in poza de mai sus (primul din stanga). Cuvantul "slim" ar fi o subaprecierea a grosimii acestui telefon (12,99 mm), mai ales daca avem in vedere ca modelul are functii TV. Sa-l consideram doar un demo pentru telefoanele de noua generatie, Ultra Music F300 si Ultra Music Video F500 (centru imaginii, respectiv partea dreapta), care vor intra pe piata in prima jumatate a acestui an. Schimbarile? Un design inovativ ce implica folosirea unui touch screen si o vaga asemanare cu un Mp3 player.

LG Electronics

LG

La LG soarele mereu rasare cu modelul Shine Phone, un telefon care contrazice fizica pe care o stiam din scoala generala. Un telefon dintr-un aliaj de otel pare o idee dintr-un film SF, avand in vedere ca otelul blocheaza undele radio si conduce curentul electric putand curenta utilizatorii. LG a rezolvat aceste probleme creand Shine Phone (stanga imaginii), iar cu ajutorul casei de moda italiene Prada a luat nastere modelul Prada Phone (dreapta imaginii). Inedit? Niciodata, cand vorbim de creatorii lui Chocolate Phone si se pare ca pana si mediatizatul iPhone copiaza intr-o oarecare masura modele LG.

Pantech

Pantech

Pantech scoate la bataie designul pentru a se ridica la inaltimea rivalilor sai si putem vedea rezultatul in imaginea de mai sus, modelul IM-S130 Sky Slim Slide Phone (stanga), care s-a vandut in mai bine de 250.000 de exemplare din Octombrie pana azi. Reteta succesului pare a veni din combinatia de negru cu metalic si numeroase facilitati ale telefonului, printre care suport pentru programele Microsoft Office, un dictionar electronic si inregistrari de pana la o ora. Vom afla daca Pantech isi respecta blazonul analizand telefonul IM-U710, fabricat din magneziu, care va aparea in curand pe piata.

Un lucru este sigur: se renunta din ce in ce mai mult la keypaduri in favoarea touch-screen-urilor. Se sacrifica chiar si unele tehnologii, si totul de dragul designului si de dragul unui telefon subtire si cochet.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×