[Update] Huawei Își manifesta interesul pentru achiziția Nokia; Acțiunile finlandezilor cresc cu 11%

Autor:  | Publicat în:  Huawei 1.215 ori
<b>[Update] Huawei Își manifesta interesul pentru achiziția Nokia; Acțiunile finlandezilor cresc cu 11%</b>După ce am asistat un an întreg la zvonuri cu privire la achiziția BlackBerry de către Lenovo și nimic nu s-a concretizat, iată că încă două mari companii își fac ochi dulci, cel puțin în teorie. Huawei ar fi declarat recent că este...

După ce am asistat un an întreg la zvonuri cu privire la achiziția BlackBerry de către Lenovo și nimic nu s-a concretizat, iată că încă două mari companii își fac ochi dulci, cel puțin în teorie. Huawei ar fi declarat recent că este deschisă la o achiziție a celor de la Nokia.

Declarația a aparținut lui Richard Yu și a venit într-un interviu cu Financial Times. Yu a mai declarat că Windows Phone are o cotă de piață foarte mică și că faptul că această platformă are o taxă de licențiere nu este un lucru prea bun. La aflarea interesului Huawei cu privire la Nokia, acțiunile companiei finlandeze au crescut cu 11%, dar e de ajuns o singură declarație Nokia în care să afirme că nu e interesată și acțiunile vor reveni la normal.

Microsoft e văzută drept partea cea mai interesată cu privire la o astfel de achiziție, având în vedere investiția sa în Nokia și relațiile apropiate ale celor două companii. Un lucru e sigur: dacă Huawei preia Nokia și renunță apoi la Windows Phone, platformă nu va supraviețui. Va ajunge oare astfel Android pe Lumia?

[Update] Reuters informează că Huawei a dezmințit oficial această posibilitate!

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×