Vânzări record de smartphone-uri În ultimele 3 luni: 94 de milioane de unități; Cine este premiantul?

1.574 ori
<b>Vânzări record de smartphone-uri În ultimele 3 luni: 94 de milioane de unități; Cine este premiantul?</b>Dacă Samsung a vândut 80 de milioane de telefoane mobile în ultimul trimestru, ei bine smartphone-urile au avut doar de câștigat din această performanță, vânzările acestora atingând 94 milioane de unități. Informațiile din tabelul de mai jos...

Dacă Samsung a vândut 80 de milioane de telefoane mobile în ultimul trimestru, ei bine smartphone-urile au avut doar de câștigat din această performanță, vânzările acestora atingând 94 milioane de unități. Informațiile din tabelul de mai jos provin din cercetarea celor de la Strategy Analytics, care afirmă că vânzările de smartphone-uri au crescut cu 75% în trimestrul 4 al anului trecut.

Apple își menține distanța în fața celor de la RIM, în vreme ce Nokia rămâne în frunte, dar cu un avantaj considerabil mai mic decât în ultimul trimestru al anului 2009 (o cotă de piață de 30.1% în Q4 2010 versus cea de 38.6% în Q4 2009). Pe anul 2010 livrările de smartphone-uri aproape că s-au dublat față de anul 2008, atingând 293 milioane de unități, conform lui Neil Mawston, director Strategy Analytics.

în 2008 au fost vândute 151 de milioane de terminale high end, în vreme ce în 2009 numărul a fost de 175 de milioane. Cei trei mari producători în acest segment, Nokia, RIM și Apple își văd poziția amenințată, cota lor de totală de piață fiind acum de 67%, de la 73% în 2009. Motivul? Explozia lui Android, în special pe terminalele produse de Motorola, HTC, Samsung și Sony Ericsson.

De menționat este și recordul deținut de Nokia, compania devenind prima din istorie care vinde 100 de milioane de smartphone-uri într-un singur an. Totuși această performanță ascunde problemele companiei, care a anulat deja câteva modele promițătoare în ultima săptămână.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×