Victorie pentru Apple in razboiul patentelor: compania patenteaza functia pinch to zoom... cu anumite limitari

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.214 ori
<b>Victorie pentru Apple in razboiul patentelor: compania patenteaza functia pinch to zoom... cu anumite limitari</b>Stim ca Apple se razboieste de ceva vreme cu nume mari precum Motorola, Nokia sau Google pentru patente ale unor tehnologii care ni se par deja standard pe terminalele mobile. Ei bine, iata ca gigantul din Cupertino a primit recent patentul pentru o...

Stim ca Apple se razboieste de ceva vreme cu nume mari precum Motorola, Nokia sau Google pentru patente ale unor tehnologii care ni se par deja standard pe terminalele mobile. Ei bine, iata ca gigantul din Cupertino a primit recent patentul pentru o functie esentiala pe telefonul mobil al anului 2010: pinch to zoom.

Acest patent ne aminteste de duelul legal dintre Apple si Palm, bazat pe aceasta tehnologie si display-urile multitouch. Producatorul lui iPhone aplicase pentru patent in 29 decembrie 2006 si a obtinut aprobarea legala de abia de curand. Trebuie mentionat ca de-a lungul procesului de patentare au fost impuse si anumite limitari, pe care Apple trebuie sa le respecte. Iata-le:

1) Un display multitouch detecteaza cel putin 2 contacte
2) Contactele permit realizarea unei actiuni
3) Actiunea ajusteaza o imagine prin marire, schimbarea orientarii sau rotire (sunt acoperite de patent si alte tipuri de ajustare a imaginii)
4) Primul grup de contacte este intrerupt
5) Este detectat un al doilea grup de contacte
6) Al doilea grup de contacte efectueaza alta actiune intr-o perioada de timp bine stabilita
7) Actiunea ajusteaza imaginea in acelasi mod

Trebuie observat ca Apple nu are patentul pentru actiunea "pinch to zoom" in general, ci mai degraba in situatii speciale si in anumite limite de timp. Aceste limite trebuie mentionate legal, altfel patentul ar fi prea vag. Pe langa acest patent, Apple a primit inca 17 de acest fel ieri, inclusiv 2 pentru multitouch.

Sa vedem cum va folosi compania aceste "arme legale".

⚡ Orange România au de dat 5 televizoare smart Samsung și 5 telefoane Huawei P20 ca premiu, celor care doresc televiziune prin cablu gratuit (oarecum). Oferta se numește Orange Love, iar detalii găsiți aici.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×