VLC isi retrage aplicatia din App Store, avertizeaza Apple cu privire la incalcarea de copyright

1.341 ori
<b>VLC isi retrage aplicatia din App Store, avertizeaza Apple cu privire la incalcarea de copyright</b>Compania Videolan, responsabila cu celebrul player VLC a trimis celor de la Apple o notificare cu privire la incalcarea copyright-ului, realizata in cazul versiunii iOS a faimoasei aplicatii de playback video. Astfel, in vreme ce VLC este distribuit cu o...

Compania Videolan, responsabila cu celebrul player VLC a trimis celor de la Apple o notificare cu privire la incalcarea copyright-ului, realizata in cazul versiunii iOS a faimoasei aplicatii de playback video. Astfel, in vreme ce VLC este distribuit cu o licenta de utilizarea generala (GPL - General Public License), politica restrictiva a lui iTunes App Store incalca aceasta licenta.

Playerul este considerat un soft open source, cu licenta gratuita, dar Apple pare a-i incalca statutul aplicatiei, prin regulile sale stricte. Videolan doreste ca aplicatia VLC pentru iOS sa fie inlaturata din App Store, in urma plangerilor sale. Exista evident si solutia ca Apple sa isi schimbe regulamentul, dar asta nu se va intampla prea curand.

Nu este prima oara cand problema cu licenta GPL face o aplicatie incompatibila cu App Store, dar in acest caz vina nu apartine doar companiei din Cupertino. Aparent, developerul lui VLC, in varianta iOS, compania Applidium ar fi stiut de problemele cu copyright-ul si in ciuda lor a continuat cu dezvoltarea softului si inscrierea sa in App Store.

Intre timp, va putem recomanda doar sa profitati de timpul ramas si sa descarcati aplicatia gratuit de aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×