Vodafone anunță prima rețea LTE din România de la sfârșitul lui octombrie

1.316 ori
<b>Vodafone anunță prima rețea LTE din România de la sfârșitul lui octombrie</b>Licitația pentru licențele operatorilor de telefonie s-a clarificat în urmă cu mai puțin de o lună. Se afirma de pe atunci că până la sfârșit de an vom avea primele rețele 4G funcționale. Uite că Vodafone a și trimis un comunicat de presă...

Licitația pentru licențele operatorilor de telefonie s-a clarificat în urmă cu mai puțin de o lună. Se afirma de pe atunci că până la sfârșit de an vom avea primele rețele 4G funcționale. Uite că Vodafone a și trimis un comunicat de presă în care afirmă că de la sfârșitul lui octombrie ne vom bucura de această tehnologie în rețeaua lor.

Trebuie specificat că nu avem de-a face cu o lansare comercială ci se va oferi posibilitatea de a testa această viteză în principalele orașe din România spre a vedea și diferențele față de 3G-ul din prezent. Lansarea ca atare ar urma să aibă loc în prima parte a lui 2013. Vitezele pe LTE-ul Vodafone vor ajunge până la 75 Mbps, iar din 2013 vor ajunge la 100 Mbps.

Câteva detalii legate de rețeaua LTE a Vodafone:

  • se află în banda de 1800 MHz;
  • echipamentul de rețea provine de la Huawei;
  • România se află printre primele state din Europa în care Vodafone implementează LTE după Germania și Portugalia.

și o declarație oficială de la CEO-ul Vodafone România, Iñaki Berroeta,:

Vodafone a instalat si a testat cu succes reteaua LTE in principalele orase ale tarii. Clientii nostri, persoane individuale si companii, se vor putea bucura inca de acum de viteze mai mari si de o experienta imbunatatita, cu serviciile 4G”.

Așteptăm un răspuns prompt și de la Orange sau Cosmote.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×