Vodafone anunță prima rețea LTE din România de la sfârșitul lui octombrie

Autor:  | Publicat în:  Vodafone 1.270 ori
<b>Vodafone anunță prima rețea LTE din România de la sfârșitul lui octombrie</b>Licitația pentru licențele operatorilor de telefonie s-a clarificat în urmă cu mai puțin de o lună. Se afirma de pe atunci că până la sfârșit de an vom avea primele rețele 4G funcționale. Uite că Vodafone a și trimis un comunicat de presă...

Licitația pentru licențele operatorilor de telefonie s-a clarificat în urmă cu mai puțin de o lună. Se afirma de pe atunci că până la sfârșit de an vom avea primele rețele 4G funcționale. Uite că Vodafone a și trimis un comunicat de presă în care afirmă că de la sfârșitul lui octombrie ne vom bucura de această tehnologie în rețeaua lor.

Trebuie specificat că nu avem de-a face cu o lansare comercială ci se va oferi posibilitatea de a testa această viteză în principalele orașe din România spre a vedea și diferențele față de 3G-ul din prezent. Lansarea ca atare ar urma să aibă loc în prima parte a lui 2013. Vitezele pe LTE-ul Vodafone vor ajunge până la 75 Mbps, iar din 2013 vor ajunge la 100 Mbps.

Câteva detalii legate de rețeaua LTE a Vodafone:

  • se află în banda de 1800 MHz;
  • echipamentul de rețea provine de la Huawei;
  • România se află printre primele state din Europa în care Vodafone implementează LTE după Germania și Portugalia.

și o declarație oficială de la CEO-ul Vodafone România, Iñaki Berroeta,:

Vodafone a instalat si a testat cu succes reteaua LTE in principalele orase ale tarii. Clientii nostri, persoane individuale si companii, se vor putea bucura inca de acum de viteze mai mari si de o experienta imbunatatita, cu serviciile 4G”.

Așteptăm un răspuns prompt și de la Orange sau Cosmote.

Material Video Promovat

(Huawei P30 Pro Review, detalii aici)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×