Vodafone castiga impotriva lui iPhone in Germania

Autor:  | Publicat în:  Vodafone 1.168 ori
<b>Vodafone castiga impotriva lui iPhone in Germania</b>Cu o luna in urma, Apple a fost fortata de catre legislatia franceza sa permita consumatorilor sa cumpere o versiune deblocata a celebrului iPhone, cel putin in Franta. Astfel, singurul operator mobil care ofera terminalul in zona, Orange, nu bloca...

Cu o luna in urma, Apple a fost fortata de catre legislatia franceza sa permita consumatorilor sa cumpere o versiune deblocata a celebrului iPhone, cel putin in Franta. Astfel, singurul operator mobil care ofera terminalul in zona, Orange, nu bloca super-handsetul pentru a functiona doar prin intermediul sau.

 Acum, aceeasi problema apare in cazul Germaniei, cea mai mare piata mobila din Europa. Cu o saptamana in urma Vodafone a castigat prima batalie legala impotriva celor de la T-Mobile in privinta exclusivitatii vanzarii lui iPhone in Germania. Din cauza deciziei judecatorilor, T-Mobile va trebui sa puna la dispozitie iPhone tuturor clientilor, chiar si fara abonamentul pe 24 de luni, pachetul iPhone-abonament costand 399 de euro. T-Mobile a facut apel, contestand decizia care ii favorizeaza pe cei de la Vodafone.

Compania britanica a incercat sa isi asigure exclusivitatea in cazul lui iPhone, in Europa, dar a esuat din cauza neintelegerilor sale cu Apple. De mentionat este faptul ca Vodafone se afla pe locul 2 ca numar de clienti in Germania, urmandu-i pe cei de la T-Mobile, care au 34 de milioane de clienti. Prin decizia legala mentionata anterior, Vodafone spera sa concureze de la egal cu T-Mobile. Conform unor surse din interiorul companiei, operatorul german a vandut peste 15.000 de iPhone-uri in prima zi, iar mutarea celor de la Vodafone e privita drept un act de blocare a vanzarilor si concurenta agresiva.

Pe masura ce aceste hotarari legale se aproba, Apple pierde tot mai mult capital, o parte importanta din profitul sau fiind generata de catre procentul pe care operatorii care distribuie iPhone trebuie sa-l plateasca companiei lui Steve Jobs. Acest procent este extras din profiturile obtinute de operator din serviciile oferite clientilor care au cumparat iPhone. Acum ca in Franta (poate si in Germania) iPhone va putea fi cumparat fara obligatia vreunui operator, clientii vor alege poate sa nu se aboneze la T-Mobile, lipsindu-i astfel de veniturile, din care s-ar fi dedus procentul celor de la Apple.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×