Vodafone dă în judecată ANCOM ca urmare a nerespectării spectrului radio achiziționat în 2012

1.091 ori
<b>Vodafone dă în judecată ANCOM ca urmare a nerespectării spectrului radio achiziționat în 2012</b>Din c&acirc;te aflăm astăzi prin intermediul unui raport al celor de la ZF.ro, Vodafone, al doilea jucător de pe piața locală de telefonie mobilă, a dat &icirc;n judecată &icirc;n cursul zilei de ieri ANCOM (Autoritatea Națională de Reglementare...

Din câte aflăm astăzi prin intermediul unui raport al celor de la ZF.ro, Vodafone, al doilea jucător de pe piața locală de telefonie mobilă, a dat în judecată în cursul zilei de ieri ANCOM (Autoritatea Națională de Reglementare în Comunicații). Operatorul cere totodată și despăgubiri în valoare de 15.1 milioane euro.

Această sumă este cerută pentru prejudiciul creat companiei de faptul că o parte din spectrul radio ce a fost achiziționat în 2012 de la statul român, nu poate fi utilizat în peste 20 de județe, deși condițiile descrise în caietul de sarcini cuprindeau și aceste regiuni.

Se pare că Vodafone nu a putut utiliza acest spectru ca urmare a unor interferențe generate de către companii de comunicații din Ucraina. Ni se dezvăluie că acest dosar intentat de Vodafone este cel mai mare de litigiu din industrie de până acum. Vodafone le-a propus celor de la ANCOM ca despăgubirile să fie compensate cu taxele pe care compania le datorează.

Până în acest moment, Vodafone a plătit statului româna suma de 230 milioane de euro pentru frecvențele radio achiziționate de-a lungul anilor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×