Vodafone România va închide serviciul de plăţi de pe mobil M-Pesa începând cu 1 decembrie

1.175 ori
<b>Vodafone România va închide serviciul de plăţi de pe mobil M-Pesa începând cu 1 decembrie</b>Acum pe 4 ani debuta pe plan local și serviciul de plăți cu mobilul numit M-Pesa și disponibil utilizatorilor Vodafone România, un proiect care acum se închide. Motivul pentru care s-a decis renunțarea la serviciul de față constă în faptul că

Cu 4 ani în urmă vă anunţam că Vodafone porneşte un serviciu de plăţi în România, sub numele de M-Pesa. La acea vreme el era disponibil în alte 8 ţări şi ulterior s-a mai extins şi în alte regiuni, dar acum aflăm că M-Pesa va ajunge la capăt de linie în decembrie, cel puţin în România.

Grupul britanic Vodafone a decis închiderea treptată de pe 1 decembrie a serviciului de plăţi de pe telefonul mobil, pe piaţa din România. M-Pesa debuta în martie 2014 şi a fost utilizat pentru a plăti facturi şi transfera bani. România a fost prima ţară din Europa unde această ofertă era disponibilă, dar experimentul nu pare a fi fost unul reuşit.  Ideea era ca M-Pesa să ajungă un serviciu de masă, des folosit de clienţi pentru plăţile de orice tip.

Vodafone M-Pesa

Statisticile păreau de partea Vodafone, indicând faptul că 43% din românii în vârstă de peste 15 ani nu foloseau servicii financiare, deci piaţă era gata de un nou jucător. M-Pesa nu avea nevoie de existenţa unui cont bancar sau a unei conexiuni la Internet şi putea fi folosit şi pe telefoane de tip feature phone, nu doar smartphone-uri. Publicul ţinta era mai degrabă cel rural, după cum au arătat-o şi reclamele TV pentru campanie.

Contul clientului era asociat cu numărul de telefon şi era activat la prezentarea unui act de identitate. Nu avem informaţii despre numărul de clienţi sau evoluţia M-Pesa, deşi Ravinder Takkar, fostul CEO Vodafone a menţionat la un moment dat că se ajunsese la sute de mii de clienţi. Pentru a opera serviciul Vodafone înfiinţase o altă companie, Vodafone România M-Payments SRL, care a avut afaceri de 0.6 milioane de lei în 2016, pierderi nete de 11.8 milioane lei şi datorii de 5.2 milioane de lei.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×