Vodafone UK realizează un apel holografic folosind o conexiune de date 5G și un headset HoloLens

Autor:  | Publicat în:  Vodafone 2.344 ori
<b>Vodafone UK realizează un apel holografic folosind o conexiune de date 5G și un headset HoloLens</b>Cu scopul a de demonstra capabilitățile unei conexiuni de date 5G, cei de la Vodafone UK au realizat zilele trecute un eveniment special de presă, aici fiind prezentat și un apel holografic. În materialul video pe care îl puteți vedea mai jos apare

În vreme ce rețelele 5G sunt așteptate să fie puse în funcțiune la noi în țară începând cu anul 2020, în Marea Britanie startul se va da încă de luna viitoare sub forma de teste trial. Printre orașele în care conexiunea 5G va fi testată se numără Birmingham, Bristol, Cardiff, Glasgow, Liverpool, Londra, dar și Manchester. Cu scopul de a demonstra capabilitățile acestui standard, Vodafone UK a decis să prezinte un apel holografic.

Acesta a fost realizat în cadrul unui eveniment special de presă și aflăm că la mijloc a fost implicat și headset-ul Microsoft HoloLens prin care participanții la convorbire au fost conectați. Vedeți în clipul de mai jos cum holograma unei jucătoare profesioniste de fotbal îi oferă sfaturi utile unui fan de 11 ani, distanța dintre participanți fiind de aproximativ 305 km.

Vodafone susține că acesta a fost primul apel holografic din UK și deși datele din spatele întregului apel nu au fost dezvăluite, aflăm că testul a avut rolul de a arăta cum latența scăzută a conexiunii 5G va putea fi utilizată într-o mare varietate de metode pe viitor, precum este cazul acestor apeluri unde cantități mari de date sunt trimise în timp real fără delay. 

Operatorul plănuiește ca până în 2020 să aibă pregătite 1000 site-uri 5G.

Material Video Promovat

(Huawei P30 Pro Review, detalii aici)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×