WebOS a murit, trăiască WebOS! LG lucrează cu Gram la un televizor cu Open Webos

Autor:  | Publicat în:  WebOS 790 ori
<b>WebOS a murit, trăiască WebOS! LG lucrează cu Gram la un televizor cu Open Webos</b>Cu un an în urma HP anunța că renunță la proiectul webOS și temporar și la tablete și telefoane proprii. Dacă pe partea de tablete s-au răzgândit și produc acum modele Windows 8, ei bine telefoane nu am mai văzut, iar webOS se pregătește de...

Cu un an în urma HP anunța că renunță la proiectul webOS și temporar și la tablete și telefoane proprii. Dacă pe partea de tablete s-au răzgândit și produc acum modele Windows 8, ei bine telefoane nu am mai văzut, iar webOS se pregătește de o renaștere sub forma lui Open WebOS. Platforma se afla acum în regim open source și se pare că va exista o versiune Professional oferită de Gram OEM-urilor care o vor integra pe terminalele lor, cum e cazul unui nou televizor LG de exemplu.

LG dorește să producă un televizor WebOS, oricât de ciudată ar părea inițiativa lor. Proiectul de portare a acestui OS pe un ecran mare se afla deja în desfășurare de câteva luni, chiar înainte ca HP se lase WebOS pe mâna echipei Gram. Ideea aici este ca interfața, cel mai apreciat aspect la webOS să fie portata, în acest caz pe un televizor LG. Producătorul sud-coreean dorește să își înlocuiască platforma sa SmartTV NetCast, care pare ușor învechită.

NetCast a fost prezentat la CES 2009 și nu a suferit prea multe schimbări de atunci. Pentru că webOS să arate, să se miște bine și să atragă publicul e nevoie și de aplicații, care vor fi create în Enyo și vor include nume mari ca Netflix, widgeturi Yahoo, CinemaNow, Pandora, Vudu și YouTube, deci e mult de muncă. Cea mai mare problemă a echipei de dezvoltatori e timpul de bootare, care a fost mereu mare la webOS, indiferent de procesor. Așteptați-vă să vedeți un televizor LG de acest gen cu WebOS la bord la CES 2013 și MWC 2013!

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×