Windows 8 trimite informații la Microsoft despre aplicațiile pe care le instalezi; Încălcare de intimitate?!

Autor:  | Publicat în:  Windows 8 1.596 ori
<b>Windows 8 trimite informații la Microsoft despre aplicațiile pe care le instalezi; Încălcare de intimitate?!</b>Programatorul Nadim Kobeissi a descoperit o funcție deranjantă a lui Windows 8, care permite acestui sistem de operare să anunțe Microsoft de fiecare dată când utilizatorul instalează o aplicație nouă. Acest proces se realizează cu ajutorul...

Programatorul Nadim Kobeissi a descoperit o funcție deranjantă a lui Windows 8, care permite acestui sistem de operare să anunțe Microsoft de fiecare dată când utilizatorul instalează o aplicație nouă. Acest proces se realizează cu ajutorul funcției SmartScreen, care oferă celor de la MS detalii complete despre aplicațiile pe care le instalați.

Microsoft a răspuns deja la acuzații, afirmând că e vorba aici despre o funcție cu rolul de a proteja utilizatorii de programe malware trimițând companiei din Redmond detalii despre aplicațiile instalate de pe web. Aparent informațiile ar fi folosite pentru a verifica siguranța lor și nu pentru a trage la răspundere un utilizator care folosește softuri piratate, de exemplu. Cu toate acestea îmi e greu să cred că Microsoft nu va reacționa într-un anumit fel atunci când va remarca faptul că utilizatorul de Win 8 instalează un Office și un Halo piratat.

Dacă ar fi să speculez aș putea spune că MS va condiționa viitoare Service Pack-uri și actualizări pentru Windows 8 la utilizarea de softuri originale, dar aceasta e doar o idee a mea. Cu alte cuvinte, ai softuri pirat nu mai primesti update. Ce urmează acum, verificarea melodiilor și filmelor de pe un sistem cu Windows 8?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×