Windows Phone 7 a debutat si in Romania - detalii de la conferinta; Lista completa de telefoane WP7 AICI!

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 1.774 ori
<b>Windows Phone 7 a debutat si in Romania - detalii de la conferinta; Lista completa de telefoane WP7 AICI!</b>Dupa evenimentele de ieri de la New York si lansarile din toata lumea, Windows Phone 7 a ajuns astazi si in Romania, unde a fost prezentat oficial in cadrul unei conferinte de presa. Urmarind hashtag-ul #wp7 si #wp_7ro am aflat via Twitter detalii despre...

Dupa evenimentele de ieri de la New York si lansarile din toata lumea, Windows Phone 7 a ajuns astazi si in Romania, unde a fost prezentat oficial in cadrul unei conferinte de presa. Urmarind hashtag-ul #wp7 si #wp_7ro am aflat via Twitter detalii despre evenimentul care ne pune pe harta WP7. De asemenea, multumita @RoMicrosoft, @manafu, @mobbi_ro, @balanionut, @dandragomir si @Rostefan am fost mai aproape de experienta Microsoft.

Creditul pentru imaginea de mai jos apartine lui Bobby Voicu.

Ionut Gaota, de la Microsoft a tinut locul lui Steve Ballmer in cadrul evenimentului autohton, introducandu-ne in universul WP7. Astfel, am aflat ca terminalele care ruleaza acest OS sunt singurele care beneficiaza de aportul lui People Hub, o metoda originala de a grupa impreuna contactele si cunostiinte de pe Facebook. In plus, WP7 vine si cu Pictures Hub, Music+Videos Hub si Office Mobile, toate preinstalate.

In cazul in care va intrebati ce telefon a fost folosit la conferinta din Romania, acesta este un LG Optimus 7, iar dupa cum am putut observa in clipurile de pe internet, ecranul de blocare a handsetului prezinta informatii sau notificari prin intermediul pictogramelor. Internet Explorer Mobile se misca destul de bine si va fi un rival de temut pentru Safari Mobile, desi Steve Ballmer nu prea a insistat pe acest aspect ieri.

Socializarea este punctul cheie al acestui OS, fiind intalnita in toate Hub-urile si functiile terminalului, iar customizarea este un alt aspect vital. Astfel, producatorii de terminale vor putea customiza handseturile, dar doar prin intermediul unor noi tile-uri, fara a aduce schimbari ale experientei de baza a OS-ului sau interfatei. Microsoft Romania ne informeaza ca nu mai putin de 4 terminale WP7 vor sosi in Romania in urmatoarele luni: LG Optimus 7, HTC 7 Mozart, Samsung Omnia 7 si HTC HD7.

Toti cei 3 operatori de top vor fi implicati in aceste lansari, conform mobbi.ro. Asfel, LG Optimus 7 va sosi primul, prin Vodafone Romania si trebuie mentionat ca deocamdata serviciul Marketplace nu va fi disponibil in tara noastra, din "motive bancare". Principalul minus al lui WP7, amintit ieri si de Joe Belfiore de la Microsoft este faptul ca platforma nu beneficiaza inca de copy/paste, functie care va sosi totusi in 2011, primul semestru.

Telefoane Windows phone disponibile in 2010 in Romania

In privinta plusurilor, ne declaram incantati de posibilitatea de sincronizare a mail-ului si calendarului cu Google, Yahoo si serviciul Microsoft Live. Nici nu am vorbit bine despre plusuri si trebuie sa revenim la defecte, cum ar fi incompatibilitatea cu softurile Windows Mobile 6.5, lipsa functiilor Hotspot WiFi, Internet sharing si a unui File Explorer sau manager de fisiere in stilul traditional cu care ne-am obisnuit cu totii. Se pare ca suntem obligati sa folosim aceste Huburi (daca exista), chiar si pentru simplul management al fisierelor...

O problema este si trimiterea de fisiere sau primirea arhivelor, astfel ca handseturile WP7 nu vor putea fi folosite ca stickuri USB. Un alt aspect pe care il sesizasem cu ceva timp in urma, analizand listele de specificatii ale terminalelor WP7 este lipsa sloturilor pentru carduri de memorie. Astfel, va trebui sa ne bazam strict pe cei 8 sau 16GB de memorie furnizati si pe solutiile cloud.

Si din nou dezamagire: browserul nu suporta Flash, iar autocorectarea tastaturii si sistemul sau de predictie a textului functioneaza doar in engleza. Per total, platforma este nefinisata, dar speram ca lipsurile sale sa fie remediate pana la mijlocul anului viitor. Intre timp, aflam ca eMag si Internity vor fi 2 dintre partenerii importanti ce vor livra telefoane WP7 in Romania, asta daca nu mai aveti rabdare pana ce vor fi rezolvate problemele platformei.

Iata si lista completa de handseturi WP7, daca sunteti curiosi:

  • HTC 7 Surround - 3.8 inchi cu difuzor glisant
  • HTC HD7 - fratele geaman al lui HTC HD2 cu suport pentru captura video 720p
  • HTC 7 Trophy - 3.8 inchi, ruda a lui HTC Spark
  • HTC 7 Mozart - smartphone de 3.7 inchi cu un corp unibody din aluminiu
  • Dell Venue Pro - slider QWERTY portrait cu display de 4.1 inchi
  • Samsung Focus - 4 inch Super AMOLED, handset cunoscut si ca Cetus
  • Samsung Omnia 7 - modelul i8700, dotat cu display de 4 inchi
  • LG Optimus 7 - LG E900, dotat cu display de 3.8 inchi
  • LG Quantum - slider landscape cu display de 3.5 inchi
  • HTC 7 Pro - slider QWERTY cu tastatura stil Nokia N96 si display de 3.6 inchi (2011)
⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×