Windows Phone va depăși BlackBerry În 2013, iOS În 2015, conform studiilor Gartner; Android la putere!

Autor:  | Publicat în:  Statistici platforme mobile 1.112 ori
<b>Windows Phone va depăși BlackBerry În 2013, iOS În 2015, conform studiilor Gartner; Android la putere!</b>Gartner a făcut publice o serie de studii în această săptămână, cu privire la evoluția platformelor de pe terminalele mobile în următorii ani. Astfel, în vreme ce dominația lui Android va fi clară în segmentul smartphone, Windows Phone pare...

Gartner a făcut publice o serie de studii în această săptămână, cu privire la evoluția platformelor de pe terminalele mobile în următorii ani. Astfel, în vreme ce dominația lui Android va fi clară în segmentul smartphone, Windows Phone pare a veni tare din urmă și va depăși BlackBerry OS în 2013, conform acelorași studii.

De asemenea în 2015 Windows Phone ar trebui să depășească și iOS, renăscând vechiul duel dintre Apple și Microsoft, dar în alt segment de produse. Deja OS-ul companiei din Redmond stă bine, cu 5.6% dintre unitățile smartphone vândute în 2011 aparținându-i. Gartner afirmă că vânzările de terminale cu Windows Phone la bord vor crește exponențial, ajungând la 19.5% dintre smartphone-urile la nivel global în 2015.

Colaborarea dintre Microsoft și Nokia este văzută drept motorul acestei creșteri și motivul care îi va împinge pe consumatori să încerce această platformă. Predicțiile și estimările sunt confirmate și de către analiștii de la Ovum și IDC.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×