WLAN, ultimul racnet in conectivitatea mobila

1.706 ori
<b>WLAN, ultimul racnet in conectivitatea mobila</b>Analistii de la Berg Insight afirma, pe baza unui studiu ca WLAN va deveni metoda de conectivitate dominata pe piata de masa a telefoanelor mobile. Numarul de handseturi cu suport WLAN va creste de la 27 de milioane in 2007 la 400 de milioane in 2012, cu...

Analistii de la Berg Insight afirma, pe baza unui studiu ca WLAN va deveni metoda de conectivitate dominata pe piata de masa a telefoanelor mobile. Numarul de handseturi cu suport WLAN va creste de la 27 de milioane in 2007 la 400 de milioane in 2012, cu o rata de crestere anuala de 71.5%.

Tehnologia WLAN va fi folosita in special la accesarea Internetului de mare viteza, fie de acasa sau de la birou. Utilizatorii vor transfera fisiere, fie ca ele sunt imagini sau melodii la viteze mari, in vreme ce operatorii vor oferi servicii mai performante, nemaiconsiderand WLAN o amenintare pentru serviciile de date.

Berg Insight isi declara totusi suspiciunea in legatura cu adoptarea altor tipuri de conectivitate, proaspat aparute pe piata, cum ar fi NFC sau UWB. Numarul de handseturi care integreaza tehnologii gen NFC sau FeliCa va creste de la 35 de milioane in 2007 la 215 milioane in 2012, cu o rata de crestere anuala de 43.8%. UWB nu isi va face aparitia pe un numar mare de terminale pana in 2012 si va prezent doar pe 1% din numarul total de telefoane vandute in 2012. Analistii afirma ca ambele tehnologii au un mare potential, dar nici una dintre ele nu este destul de raspandita pentru a motiva producatorii de telefoane sa le adopte.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×