Xiaomi detaliază tehnologia din spatele sistemului de cameră selfie ascunsă sub display

2.340 ori
<b>Xiaomi detaliază tehnologia din spatele sistemului de cameră selfie ascunsă sub display</b>Xiaomi e pe cai mari cu inovaţia în 2019 şi a început anul prezentându-ne un telefon dublu pliabil. Acum vrea să fie una dintre primele companii care lansează un telefon cu cameră selfie integrată sub display

Xiaomi e pe cai mari cu inovaţia în 2019 şi a început anul prezentându-ne un telefon dublu pliabil. Acum vrea să fie una dintre primele companii care lansează un telefon cu cameră selfie integrată sub display. Iniţial am văzut un prototip în acţiune, ca răspuns la un teaser Oppo, iar acum Xiaomi îşi detaliază inovaţia.

Xiaomi

Această companie, ca şi multe altele producătoare de telefoane vrea să scape de breton şi de camera pop up selfie şi să găsească o metodă mai elegantă de a integra camera frontală. Ideea unei camere ascunse sub ecran nu e nouă şi ştim că şi Samsung lucra la aşa ceva la un moment dat. Oppo şi Xiaomi par gata să îşi dispute premiera totuşi.

Xiaomi

Cel mai nou teaser Xiaomi după acel video vine de la Wang Xiang, Senior Vicepreşedinte al companiei, care a oferit detalii despre modul în care funcţionează sistemul. În primul rând soluţia este una dezvoltată in house, deci nu e vreo firmă care să o ofere şi altor companii. Xiaomi a lucrat la un ecran custom, care are o mică zonă cu o porţiune transparentă pentru camera selfie, aşa cum ne aşteptam.

Xiaomi

Zona transparentă este fabricată din sticlă cu reflectivitate scăzută, dar care permite o transmitere şi captură a imaginii fără deformări. Atunci când telefonul nu are camera selfie activată, porţiunea de ecran afişează imagine normală. Când pornim totuşi camera, acea zonă transparentă iese la iveală. Totul se bazează pe un catod transparent şi un anod transparent în jurul unui material organic luminos, integrate sub porţiunea transparentă.

Xiaomi

Scopul este că lumina de afară să ajungă la senzorul camerei de sub panoul OLED. Xiaomi ar vrea să integreze un senzor de 20 de megapixeli în acea zonă. Dorinţă este şi ca o porţiune din ecran să şi fie practic lentila acelei camere. Sursele afirmă că vom putea vedea pe piaţă telefoane de genul de abia în 2021, sau cel devreme 2020.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×