Xiaomi îşi creează un segment special pentru camerele smartphone, pentru a concura mai abitir cu rivalii

1.260 ori
<b>Xiaomi îşi creează un segment special pentru camerele smartphone, pentru a concura mai abitir cu rivalii</b>Cu scopul de a concura mai abitir cu rivalii din lumea smartphone cei de la Xiaomi au creat un segment special menit să dezvolte camere foto pentru terminale mobile. Prin intermediul unei asemenea divizii, chinezii vor putea acoperi mai în detaliu

Xiaomi nu e primul nume care vine în minte când te gândeşti la smartphone-uri cu camere de calitate, iar chinezii vor să schimbe această percepţie. Ca atare şi-au înfiinţat un segment al companiei care se ocupă cu camerele pentru telefoane mobile.

Compania chineză avut un an 2017 excelent, în care a ajuns pe locul 4 în topul global al producătorilor smartphone. Totuşi camerele de pe flagship-urile lor nu sunt nici măcar în top 5 Mobilissimo.ro şi cred că ajung cu greu şi în top 10. Informaţiile despre noul segment al companiei provin dintr-o serie de e-mailuri interne. Departamentul cel nou va fi înfiinţat în cadrul diviziei smartphone.

Judecând după laudele aduse lui Xiaomi Mi MIX 2S, compania a început să se mişte ceva mai bine în zona foto în ultima vreme. Telefonul obţinea un scor de 97 de puncte în DxOMark, adică exact cât iPhone X. Nici Mi Note 3 nu a stat rău, obţinând un scor de 90 de puncte la testele DxOMark. Nu mă aştept ca Xiaomi să îşi producă singură echipamente foto, optând în continuare pentru senzori Sony, dar de software şi alte componente aferente se pot ocupa singuri.

Spre exemplu chinezii mai pot dezvolta latura AI a camerei, inaugurată pe Mi MIX 2S de altfel prin recunoaşterea de scene şi obiecte. Mai e mult până departe totuşi, deoarece Apple spre exemplu are o echipă de 800 de angajaţi numai pentru cameră, iar Samsung şi Huawei au probabil departamente similare. Un lucru la care au stat bine mereu totuşi cei de la Xiaomi, conform recenziilor Mobilissimo este captura selfie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×