Xiaomi va lansa un telefon cu o cameră de 48 de megapixeli în ianuarie; Iată un teaser

978 ori
<b>Xiaomi va lansa un telefon cu o cameră de 48 de megapixeli în ianuarie; Iată un teaser</b>Pe neașteptate din partea celor de la Xiaomi sosește astăzi un teaser pentru un cameraphone special, device ce va sosi echipat cu o cameră foto de 48 megapixeli. Acest device are un debut programat pentru luna ianuarie a anului viitor

Xiaomi începe să culeagă roadele propriei secţiuni foto, urmând a lansa un telefon revoluţionar în ianuarie. E vorba despre un handset cu o cameră de 48 de megapixeli, care va sosi luna viitoare.

Compania chineză deschidea propria divizie foto în luna mai a acestui an, la insistența CEO-ului Lei Jun, care dorea să se pună un accent mai mare pe acest capitol. Ceva semne erau ca lucrurile se mişcă în direcţia bună, telefoanele ca Mi Mix 2S și Mi Mix 3 fiind apreciate de DxOMark. Acum aflăm de la cofondatorul şi preşedintele Xiaomi, Lin Bin că ni se pregăteşte un monstru foto.

Ceea ce vedeţi în imaginea de mai sus ar fi acel telefon cu cameră de 48 de megapixeli, într-un prim plan interesant. O astfel de rezoluţie mă duce cu gândul la senzorii Pureview etalaţi de Nokia cu ceva vreme în urmă. Realizarea Xiaomi reprezintă un record, pentru că Nokia ajunsese la un maxim de 41 megapixeli în epoca Pureview. Mate 20 Pro are un senzor de 40 MP (Quad Bayer).

Chit că Xiaomi are propria secţiune foto, mă gândesc că au apelat tot la Sony pentru componente. Ştim că în luna iulie a acestui an Sony a anunţat senzorul Sony IMX586, cu rezoluţie de 48 MP şi tot cu mecanism Quad Bayer. Mai este şi varianta Samsung Bright GM1, senzor de 48 MP, care a debutat în octombrie.

Aceşti senzori folosesc tehnologia pixel binning pentru a îmbunătăţi calitatea imaginii şi oferă un zoom digital avansat. Să vedem ce propune Xiaomi pe partea de procesare a imaginii.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×